EPA/Andrej Čukić
Nikola Kalinić

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić proglašen je za najkorisnijeg igrača ABA lige za sezonu 2021/2022.

Kalinić je u glasanju završio ispred Jake Blažiča i Džastina Kobsa. Zvezdin košarkaš je sakupio 39,7 procenata glasova, što je više nego što su imala njegova prva dva pratioca zajedno.

Kalinić je predvodio ekipu Crvene zvezde do prvog mesta u ABA ligi ove sezone. Prosečno je beležio 11,3 poena, 3,4 skoka i 3,3 asistencije uz prosečan indeks korisnosti 13. U glasanju su učestvovali treneri, predstavnici medija i navijači.

Kalinić je već uvršten u najbolju petorku ABA lige za sezonu 2021/2022. U idealnoj petorci su se pored njega našli Kevin Panter, Jaka Blažič, Zek Ledej i Kenan Kamenjaš.

Tokom čitavog dela sezone Nikola Kalinić je važio za glavnog igrača Zvezde. U Evroligi i u ABA ligi predvodio je ekipu Dejana Radonjića na oba kraja parketa i pokazao zašto važi za jedno od najboljih evropskih krila.

Kada je reč o ostalim nagradama u ABA ligi, Željko Obradović je proglašen za najboljeg trenera, Kalinićev saigrač Branko Lazić za najboljeg defanzivca, a mladi košarkaš Mege Nikola Jović za najboljeg mladog igrača regionalne lige.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here