EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Virtus iz Bolonje konačno je uspeo da ostvari svoj cilj i obezbedi učešće u Evroligi, a odmah su porasle i ambicije kluba. Kako se moglo čuti iz italijanskih medija, očekuje se da će budžet slavnog italijanskog kluba za narednu sezonu biti oko 25 miliona evra, a jedna od prvih želja je srpski centar Nikola Milutinov.

Italijanski klub ima želju da angažuje nekadašnjeg košarkaša Partizana koji trenutno nastupa za CSKA, gde pruža dobre partije. Ove sezone ima prosek od 7,7 poena i 6,5 skokova uz prosečan indeks od 13,6.

Prethodne dve sezone u dresu moskovskog kluba Milutinov je odigrao na još višem nivou, a osim njega Virtus je zainteresovan i za Džordana Mikija, ali i Jana Veselog, te Džona Brauna, prenosi “Korijere delo Sport”.

Milutinov ne bi bio prvi igrač koji je iz CSKA došao u Virtus nakon suspenzije ruskih klubova iz Evrolige, pošto se na taj korak odlučio Tornike Šengelija.

Nekadašnji košarkaš Partizana ima ugovor sa CSKA do leta 2023. godine, ali je teško zamisliti da bi ostao u Moskvi i naredne sezone ukoliko ruski klub i dalje bude pod suspenzijom, što je sve izvesnije da će biti slučaj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here