Promo
Nikola Rokvić

Poteškoće u kojima se našao veliki broj starijih građana Srbije zbog dvadesetčetvoročasovnog karantina za starije od 65 godina, dotakle su srca mnogih. Među njima je i mladi pevač Nikola Rokvić koji je odlučio da se priključi beogradskim volonterima i kao mnogo puta do sada pokaže veliko srce i solidarnost u teškim trenucima. Isto je učinio i kada su pre nekoliko godina Srbiju pogodile strašne poplave.

– Okupio sam nekoliko drugara iz kraja i iskoristio svoje društvene mreže za širenje akcije – rekao je Rokvić tim povodom.

On je učestvovao u pakovanju paketa u beogradskoj Areni za najugroženije sugrađane i dao primer velikom broju mladih ljudi, a takođe svakodnevno ide u nabavku za one kojima je pomoć potrebna.

On je pozvao građane Srbije da ostanu kod kuće, ili da, ukoliko su u mogućnosti, slede njegov primer i pomognu.

– Ostanite kod kuće ako ne morate zbog posla ili nabavke da izlazite. Isto tako, apelujem na mlade da se prijave i učestvuju u akciji volontiranja – rekao je Rokvić.

Rodio se u Beogradu, 29. juna 1985. Javnosti je poznat od malih nogu zbog veoma popularnog oca, pevača narodne muzike Marinka Rokvića. On njega je nasledio muzički talenat i raskošni glas kojim se još kao mladić istakao na muzičkoj sceni.

Prvi hitovi poput “Oprosti mojoj mladosti”, “S kim si me noćas varala”, “Ja sam tvoj i kad spavam sa njom” vinuli su ga među zvezdano muzičko nebo u Srbiji, i veoma brzo je prestao da bude samo sin popularnog pevača, već i pravi muzički dragulj. Nekoliko godina kasnije na Grand festivalu otpevao je pesmu “Med i slatko grožđe” koja je postigla zapažen uspeh.

– Kada sam bio u osnovnoj školi, imao sam problem što mi je otac poznata ličnost. Imao sam neku odbojnost prema muzici. U jednom periodu sam čak odbijao da idem na časove muzičkog. Međutim, u jednom momentu desio se jedan klik u meni. Marinko je jednom prilikom dok smo se vraćali sa nekog putovanja u kolima pitao: “Kako ide ona pesma ‘Jutros mi je ruža procvetala'”. Ja sam krenuo da pevam, a on je bio srećan kada je čuo da sam nasledio talenat. Tada sam se nekako otvorio ka muzici – ispričao je Nikola.

Prvi nastup je imao kada je imao samo 12 godina.

– Tata je nastupao za Novu godinu u Domu Vojske u Beogradu. Ja sam tad nastupio sa njim i uopšte nisam imao tremu. Jedva sam čekao da se popnem na scenu – ispričao je Nikola.

Novogodišnji nastupi očigledno su u njegovom slučaju donosili samo lepe stvari. Svoju dugogodišnju devojku, manekenku Bojanu Barović zaprosio je tokom jednog svog nastupa u novogodišnjoj noći. Njihova veza je od samog početka bila pred lupom javnosti. Par se upoznao tokom učešća u rijaliti programu “Survajver”, gde su u započeli romansu. Gledaoci su pomno pratili kako se ta ljubavna priča razvija pred kamerama. Nekoliko godina nakon što su uplovili u ljubavnu priču, venčali su se i dobili dvoje dece: ćerku Leonu i sina Simeona.

– Bog nas je blagoslovio srećnom i zdravom porodicom. Na tome sam neizmerno zahvalan. Oni su moja oaza, snaga i izvor svega dobrog u meni. Bojana je moja srodna duša, moja savršena polovina. Mi se razumemo pogledom, ona me poznaje u dušu. Presrećan sam što mi je data prilika da se pronađemo u ovom životu – rekao je popularni pevač u jednom od intervjua.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here