Nikolić: Beogradski maraton je najlepša razglednica

0

 

"Beograd će i ovog puta biti pozornica sa koje će u svet otići najlepša razglednica našeg glavnog grada. Tehnička organizacija je osnova dobrog maratona, a Beograd tradicionalno ispunjava sve kriterijume koje zahteva Svetska atletska organizacija i svetski maratonski pokret", rekao je Nikolić.

 

On je napomenuo da će sa starta glavne trke krenuti oko 340 maratonaca i polumaratonaca.

 

"Broj prijavljenih učesnika maratona i polumaratona za 20 odsto je veći od prošlogodišnjeg", naveo je Nikolić i napomenuo da će elitni trkači i ove godine stići sa afričkog kontinenta.

 

Nagradni fond je isti kao i prošle godine, a pobednici u obe konkurencije dobiće nominalno po 5.000 evra.

 

"U slučaju da ostvare rezultate bolje od 2:08 časova za muskarce, odnosno 2:27 sati za žene, pobednici će biti nagrađeni sa još po 25.000 evra", precizirao je Nikolić.

 

Beogradski maraton već tradicionalno privlači pažnju ljubitelja atletike i sporta uopšte angažovanjem atraktivnih promotera, kao što su ranijih godina bili, između ostalih, Karl Luis, Bob Bimon, Majk Pauel i Marlen Oti.

 

"Ove godine smo planirali da za promotera angažujemo svetsku rekorderku u skoku motkom Ruskinju Jelenu Išinbajevu, ali je ona pre dva dana najavila da na neodređeno vreme prekida sa karijerom, nezadovoljna rezultatima koje je postigla na poslednjim velikim takmičenjima. To znači da ona praktično prekida i sa svim promotivnim aktivnostima", rekao je Nikolić.

 

On je istakao da će Beogradski maraton, ipak, i ovoga puta u ulozi promotera imati "svetski priznatog sportistu".

 

"Radi se o sportisti koji više nije aktivan, ali je itekako značajan u svetu sporta", poručio je Nikolić i dodao da će ime promotera objaviti u najskorije vreme.

 

Direktor Beogradskog maratona naglasio je da će i ove godine težište manifestacije biti na rekreativnom trčanju.

 

"Koncept našeg maratona ostaje isti, što znači da se sastoji od tri trke – maratona, polumaratona i Trke zadovoljstva, koju uglavnom trče rekreativci. Beograd je jedinstven u svetu i po postojanju Dečjeg maratona, koji predstavlja najavu velikog maratona. To je i najbolja moguća popularizacija atletike i maratona među mladima i ostalom populacijom naših sugrađana", podvukao je Nikolić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here