EPA/NIKLAS HALLEN

Prvi trofej u sezoni 2021/2022. u ruskom fudbalu pripao je Zenitu iz Sankt Peterburga – „Zenitički“ su u Kalinjingradu rezultatom 3:0 (1:0) bili bolji od moskovske Lokomotive i tako šesti put u istoriji osvojili ovo takmičenje.

Zenit se u Superkup plasirao kao osvajač ruske Premijer lige u prethodnoj sezoni, a Lokomotiva, koju predvodi srpski stručnjak Marko Nikolić, osvojila je Kup Rusije.

Tim iz Sankt Peterburga bio je znatno bolji rival, a u vođstvo je došao u 27. minutu preko Dalera Kuzjajeva. Zenit je vođstvo duplirao u 57. minutu preko Iranca Sardara Azmuna, a konačnih 3:0 postavlja vezista Aleksandar Erohin u 83. minutu na asistenciju Artjoma Dzjube.

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren ušao je u igru za Zenit u samom finišu meča.

Najtrofejniji tim u istoriji Superkupa Rusije, takmičenja koje se održava od 2003. godine, jeste moskovski CSKA, koji je trofej osvajao sedam puta. Lokomotiva je triput uzimala SK, Rubin iz Kazanja u dva navrata, a moskovski Spartak jednom.

Zenit otvara rusku Premijer ligu 24. jula gostovanjem protiv Himkija, dok će Lokomotiva na otvaranju sezone dočekati Arsenal iz Tule.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here