Nikolić: Od dijaspore pravite geto!

0

Poslanici su juče u Skupštini Srbije nastavili raspravu o Predlogu zakona o dijaspori i Srbima van Srbije, na koji je podneto više od 120 amandmana.

 

Najveću polemiku poslanika izazvalo je predviđeno osnivanje Skupštine dijaspore i Srba u regionu, kao najvišeg predstavničkog tela koje će raditi na očuvanju i jačanju odnosa matične države i dijaspore, kako je predviđeno predlogom ovog zakona.

 

Poslanik DSS-a Zoran Nikolić je za govornicom kazao da je "nečuveno da nigde u zakonu ne stoji koliko će trajati mandat članova Skupštine dijaspore i na koji način će se oni birati".

Niko ne pominje pravo glasa dijaspore: Tomislav Nikolić

Sličnog je mišljenja bio i šef poslaničkog kluba "Napred Srbijo" Tomislav Nikolić koji smatra da će osnivanjem posebne Skupštine doći do toga da ljudi iz rasejanja ne mogu da glasaju u Srbiji: "Sve dok tim ljudima ne obezbedite da od kuće glasaju i njihovi glasovi u kovertama ne stignu u Srbiju, a drage su vam njihove milijarde – ništa niste uradili! Od dijaspore pravite geto, oni i dalje neće moći da utiču na politiku u Srbiji. Govorite da će imati posebnu Skupštinu, nekakve savete, a nigde niste pomenuli ko će u tim organima biti predstavnici opozicije."

 

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 23.10.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here