Nikolić: Pokazali smo da smo bolji

0

Marko Nikolić

 

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da su svi njegovi fudbaleri junaci večerašnje pobede nad Crvenom zvezdom, kao i da će u preostala četiri kola tim probati da zabeleži pobede.

 

"Pokazali smo da smo bili bolji od Zvezde, prekinuli smo fascinantnu seriju od 15 pobeda. Nije sve u našim rukama do kraja prvenstva, ali neću da se bavim time. Naše je da probamo da pobedimo sve do kraja, što nije ni malo jednostavno i lako, a moramo i da osluškujemo utakmice rivala. …očekujem da bude uzbudljivo prvenstvo. Mislim da je sve otvoreno – rekao je Nikolić novinarima.

 

Partizan je pobedio sa 2:1 u utakmici u kojoj Zvezda nije iskoristila dva penala. Šestostruki uzastopni prvak primakao se tako lideru Zvezdi na tri boda zaostatka, četiri kola pre kraja.

 

– Čestitam i treneru i igračima Zvezde na dobroj utakmici. Derbi je bio pravi, pun uzbuđenja i preokreta. Najsrećniji sam zbog rezultata i fudbaleri Partizana zaslužuju najviše čestitki. Počeli smo fantastično, imali smo nekoliko stopostotnih šansi, možda smo mogli i tu da rešimo meč, ali nismo. Lukač nam je prvom odbranom dao novi vetar u leđa – rekao je Nikolić.

 

Trener Partizana kazao je da je njegov tim igrao nervozno od 60. minuta, kao i da su sve tri izmene bile iznuđene zbog povreda.

– Igrači su pokazali veliko srce i želju da nađu satisfakciju za mnogo toga što se dešavalo u ovoj polusezoni. Zadržali su zajedništvo i želju da dobiju najvećeg rivala i učine završnicu prvenstva neizvesnom – rekao je Nikolić.

 

Na novinarsko pitanje da li je ipak golman Milan Lukač, koji je odbranio dva penala, junak meča, Nikolić je odgovorio:

 

– Svi su heroji, ne bih nikoga izdvajao.

 

Jedan od novinara pitao je Nikolića o tome što punih 19 godina nije dosusđen penal za Partizan u derbijima.

 

– Moram da stavim emocije na stranu da bi ovaj odgovor imao smisla. Mnogo toga smo pretrpeli u ovoj polusezoni (što se tiče suđenja), i to nije moj utisak, već zaključci sudijske komisije…Večeras su nam kao domaćinu dosuđena dva penala, a ako prebrojimo i aute i prekršaje, onda je to van pameti – rekao je Nikolić.  

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here