Nikolić priredio svečani prijem za vaterpoliste

0

Tomislav Nikolić sa predsednikom Mađarske Janošem Aderom
 

"Juče ste naciji dokazali da imate veliko srce. Pokazali ste kako se pobeđuje i kada niko ne veruje u vas… Svi oni koji su vas potcenili su se grdno prevarili. Ono što ste vi uradili u polufinalu i ono u finalu je karakter našeg naroda. Jednostavno ste u svakom delu bazena bili bolji od njih", rekao je Nikolić vaterpolistima.

 

"Vi zaslužujete sve što vam Srbija daje, ispunili ste naša srca radošću. Neka se i ostali sportisti ugledaju na vas", dodao je Nikolić.

 

Srbija je juče u Budimpešti u finalu pobedila domaćina takmičenja, Mađarsku sa 12:7.

"Vi ste pobedili Mađarsku, gde je vaterpolo sport broj jedan, gde svi znaju sve o vaterpolu, ali ne znaju da igraju bolje od vas. Kod rezultata 2:0 je već bilo jasno da oni neće moći da učine ono što ste vi u polufinalu. Predsednik Mađarske je na poluvremenu stisnuo zube i već mi čestitao pobedu", kazao je Nikolić.

 

On je dodao da je sada na državi da omogući da se reprezentacija na najbolji način prirpemi za naredno EP u Beogradu. Predsednik Srbije rekao je da će u budućnosti biti pokrovitelj svih takmičenja na kojim će učestvovati reprezentacija.

"Pozivam kompanije, koje su u mogućnosti da vam pomognu da to i učine. Već sam razgovarao sa predstavnicima nekih firmi i rekao sam im da oni na taj način pomažu Srbiji. Takođe, u razgovoru sa predsednikom Vaterpolo saveza dogovorio sam se da ću biti pokrovitelj svih takmičenja na kojim učestvujete", rekao je Nikolić.

 

Kapiten reprezentacije Živko Gocić zahvalio je predsedniku Nikoliću na podršci i rekao da je ponosan što je predvodio ovu ekipu na Evropskom prvenstvu.

"Ponosno stojim danas pred vama. Ponosan sam i na to što sam ove momke, kao kapiten, predvodio na EP. Hvala svima na velikoj podršci. Hvala predsedniku na toplom prijemu i na rečim podrške, jer one mnogo znače", rekao je Gocić.

 

Na balkonu Starog dvora u Beogradu sutra u 14.00 biće organizovan svečani doček za vaterpolo reprezentaciju Srbije.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here