Nikolić: Što pre otkloniti posledice poplava

0

Voda je opustošila Kladovo i nanela ogromnu štetu meštanima
 

"Danas je očigledno da ove poplave nije bilo moguće predvideti, nije moglo da se zaštiti, ali zato posledice moraju biti otklonjene", rekao je predsednik Srbije tokom posete selu Grabovica u opštini Kladovo, kojoj su bujične poplave nanele ogromnu štetu.

 

"Sada su nam potrebne pumpe za crpljenje vode i stručni ljudi koji bi ih postavili, i što pre iz naselja izbacili vodu", kazao je Nikolić.

 

On je dodao da sada sledi procena štete i sagledavanje države koliko će pomoći ugrožena područja kako bi se lakše dočekala zima.

 

Predsednik Srbije je ugroženom stanovništvu u opštinama Kladovo i Majdanpek uručio pomoć od nekoliko tona flaširane vode, konditorskih proizvoda, konzervirane hrane, sredstva za higijenu, ćebadi i garderobe.

 

Nikolić je obećao da će ponovo posetiti istočnu Srbiju kako bi se uverio da li su preduzete neophodne mere.

 

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić, danas je situaciju u istočnoj Srbiji ocenio kao "jako tešku".

 

Prema njegovim rečima, trenutno se radi na stvaranju uslova kako bi se u ugroženom području život normalizovao.

 

"Mnogo je problema u selima Grabovica, Tekija i Podvrška, a u selu Boljetin u opštini Majdanpek poplavljeno je šezdesetak objekata", kazao je Marić.

Na saniranju posledica poplava i danas je angažovana Vojska Srbije, kao i mehanizacija pojedinih preduzeća.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here