“Nikoliću, ovo su vaša ovlašćenja”

0

Tomilsav Nikolić, predsednik Srbije

Tumačenje se dato povodom dopisa kojim je Nikolić obavestio Agenciju šta je preduzeo pošto je vršilac dužnosti direktora Agencije za privatizaciju Vida Uzeleca potvrdila da je njegov savetnik za privredu Predrag Mikić "vršio pritisak i nedozvoljeni uticaj" na nju da ubrza privatizaciju Radničkog prihvatilišta iz Beograda, s restoranom.

 

Uzelac je o tome obavestila Agenciju za borbu protiv korupcije, a 2. juna se obratila i predsedniku Srbije i od njega zatražila pokretanje odgovarajućeg postupka.

 

Predsednik Srbije je 5. juna dostavio Agenciji za borbu protiv korupcije informaciju u kojoj je naveo da je preduzeo mere i zaključio da nema elemenata na osnovu kojih bi u okviru svojih zakonskih ovlašćenja pokrenuo bilo kakav postupak protiv Predraga Mikića, saopštila je danas Agencija.

 

U saopštenju nije navedeno kakva je tumačenja Agencija dala Nikoliću, odnosno da li je ocenila da li je postupio u skladu sa svojim nadležnostima i ovlašćenjima.

 

Agencija za privatizaciju je prošle nedelje potvrdila pisanje medija da je savetnik predsednika Srbije Predrag Mikić "vršio pritisak (na Vidu Uzelac) i nedozvoljeni uticaj da se ubrza postupak privatizacije Radničkog prihvatilišta u kojem vlasnički udeo, pored udela Agencije, ima njegov sin Žarko Mikić".

 

Kako je precizirano, u službenim prostorijama Kabineta predsednika Republike 26. februara 2014. godine održan je zvaničan sastanak na kojem je Mikić pred upravom Agencije za privatizaciju rekao da je sastanak sazvan zbog rešavanja pitanja za koje je on lično zainteresovan i da je to jedini razlog njegovog poziva.

 

"Savetnik predsednika je tom prilikom rekao da je zainteresovan da u privrednom subjektu Radničko prihvatilište otkupi udeo Agencije za privatizaciju, ili da se izvrši objedinjena prodaja udela Agencije i njegovog sina Žarka Mikića", navela je Agencija za privatizaciju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here