Instagram
Nikolina Pišek

Četiri meseca nakon što su se u porodičnom domu u Zagrebu otrovale gasom, Nikolina Pišek Ristović i njena šestogodišnja ćerka Una Sofija nisu najboljeg zdravstvenog stanja.

Kako Nikolina kaže, bori se sa čitavim nizom posledica.

– Izmaglice, smetnje u kratkoročnoj memoriji, čudna stanja… I dalje postoji opasnost od plućne embolije, zbog koje sam jednom već završila u Hitnoj, a posledice se osećaju, kao i kod moždanog udara, i do godinu dana kasnije. Sve je to posledica trovanja u februaru – rekla je Nikolina.

Kako je ranije objasnila, njenoj ćerki konstatovane su promene na mozgu, a zbog svega što ih je zadesilo kaže da i dalje žive u strahu.

Nikolina će, izvesno je, ponovo morati da ide na tretmane u hiperbaričnu komoru. Tom prilikom udiše se 100 odsto čisti medicinski kiseonik, koji može da regeneriše organizam.

– Rekli su mi da su mi pluća sad starija od mojih godina, iako sam nepušač i u sportu sam. To je izveštaj rendgena nakon Hitne. Osećam kratak dah i pliće dišem. Moram proveriti i srce jer sam imala promene na nalazu. Imam tahikardiju. Ugljen-monoksid je plin koji se veže u krvi umesto kiseonika i distribuira po vitalnim organima. Pluća i srce prvi nastradaju. Bila sam jako otrovana. Taj ugljen-monoksid izađe iz krvi brzo, ali ostaje trajna šteta na organima – rekla je Nikolina ranije.

Inače, ona je istakla i da se u stan u kom se dogodilo trovanje više ne vraća.

– Izašli smo iz tog stana. Nisam ništa preduzela u vezi sa saniranjem, jer ne nameravam tamo da se vraćam.Taj stan je bez grejanja i tople vode i tamo je nemoguće živeti. U svakom slučaju, tamo se više ne vraćam. Mi upravo menjamo adresu, u procesu smo kupovine kuće u Zagrebu – otkrila je.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here