ATAImages
Nikolina Pišek

Voditeljka Nikolina Pišek i njena šestogodišnja ćerka Una pre nešto više od mesec dana otrovale su se ugljen-monoksidom u stanu u Zagrebu u kojem su tada živele.

Tog dana su umalo izgubile život, a obe su tada završile u bolnici i posledice trovanja trpe i danas. Lečenje im tek sledi, a Nikolina je pre nekoliko dana ponovo završila u Hitnoj.

– I ona i ja imamo posledice. Ja, doduše, imam više smetnji od nje, barem se nadam. Moraću ići na lečenje, na terapije u hiperbaričnu komoru, a pre nekoliko sam dana završila na Hitnoj zbog nekih simptoma koji su posledica trovanja. Una, pak, ima promene na EEG-u, u moždanoj aktivnosti – rekla je Nikolina koja nije sigurna da će se ikada trajno izlečiti.

– Ono što su mi rekli jeste da svi koji su bili izloženi trovanju ugljen-monoksidom imaju povećani rizik od plućne embolije narednih 90 dana i na to moram posebno paziti još neko vreme. Ne znam hoćemo li se ikad potpuno izlečiti, mogu samo preneti šta su mi zasad rekli lekari. I ja i Una moramo ići na kontrole i biti permanentno pod nadzorom, i to je zasad to – objasnila je voditeljka.

Policijska istraga je u toku i planira da tuži one koji su odgovorni za ovo, a u stan u kojem su ona i ćerkica umalo izgubile život, da voditeljkin suprug nije odreagovao na vreme, više ne namerava da se vraća.

– Izašli smo iz tog stana. Nisam ništa preduzela u vezi sa saniranjem, jer ne nameravam tamo da se vraćam.Taj stan je bez grejanja i tople vode i tamo je nemoguće živeti. U svakom slučaju, tamo se više ne vraćam. Mi upravo menjamo adresu, u procesu smo kupovine kuće u Zagrebu otkrila je.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here