Privatna arhiva
Miloš Ninković

Srpski fudbalski as Miloš Ninković proglašen je za igrača sezone u Australiji! Plejmejker Sidneja je po drugi put u karijeri dobio Medalju Džonija Vorena, s tim da je ove godine prestižnu nagradu podelio na ravne časti sa Ulisesom Davilom iz Veligton Finiksa.

Naime, Srbin i Meksikanac su dobili isti broj bodova u glasanju četvoročlanog stručnog žirija i odlučeno je da se po prvi put otkako se ovo priznanje dodeljuje proglase dvojica dobitnika. Ninković je prethodno izabran za igrača sezone u junu 2017. godine.

Ovogodišnja ceremonija održana je virtuelno zbog pandemije, a u direktnom video uključenjem u specijalnu emisiju Milošu Ninkoviću i Ulisesu Davili je saopšteno da su dobitnici Medalje Džonija Vorena za ovu sezonu.

– Sjajno! Zaista nisam očekivao da ću ponovo dobiti ovu veliku nagradu – pomalo zbunjeno u prvi mah reagovao je srpski as, misleći da su ga iz studija pozvali da bi porazgovarali s njim kao jednim od nominovanih igrača.

Kada je shvatio da je zapravo ušao u istoriju A-lige i australijskog fudbala, kao tek drugi igrač koji je dvaput zaslužio ovu nagradu (prvi je bio nekadašni as Brizbejna Tomas Brojš 2012. i 2014. godine), Ninković se zahvalio saigračima, stručnom štabu, lekarskom timu i svim navijačima Sidneja.

– Ovo je zaista veliko priznanje i nisam ni razmišljao da bih mogao da izjednačim sa Tomasom Brojšom po broju osvojenih Džoni Voren medalja. Izuzetno sam počastvovan što me je žiri izabrao, ali koliko god prijale individualne nagrade, ja ipak više volim timske trofeje. Ono što sam rekao pre četiri godine ponoviću i sada, dao bih ovu nagradu za pobedu u velikom finalu i za šampionski pehar sa Sidnejem – iskreno je rekao Ninković.

Miloš će imati priliku da to i učini u nedelju uveče u na melbujrnškom AAMI Parku, kada će se u finalu ovogodišnje A-lige sastati Melburn Siti i Sidnej FC.

Neizvestan za finale

Miloš Ninković i dalje nije siguran učesnik predstojećeg velikog fnala A-lige. Naime, povreda mišića zbog koje je propustio polufinale protiv Adelajda i dalje muči srpskog maestra i on za sada ne trenira punim kapacitetom.

Lekarski tim Sidneja čini maksimalne napore da pripremi Ninkovića, ali nije isključeno da će Miloš finale početi sa klupe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here