Pace Images
Tandem: Aleks Ninović (desno) s ocem Sašom

Nepunih devet meseci pošto je osvojio titulu državnog prvaka u klasi KA4 Junior, 15-godišnji Aleks Ninović je u svom karting ponovo pokorio Australiju, ali ovaj put u jačoj konkurenciji – klasi KA3 Senior!

Momčić srpskog porekla je do nove titule stigao dominantnim izdanjem poslednjeg vikenda sezone, koji je vožen na stazi u Njukaslu.

Ninović je u odlučujuću rundu takmičenja ušao sa tri boda zaostatka za dosadašnjim šampionom Džejsom Metjusom.

Svestan da samo pobedama tokom vikenda može da se vine do titule, Aleks je počeo da briljira već od zvaničnog treninga i kvalifikacionog dana, kada je zabeležio najbolje rezultate od 36 takmičara.

Desetinke su odlučivale o poretku na startu trke, a Ninović je dograbio pol-poziciju ispred Kigena Frejzera i direktnog konkurenta Metjusa. Superiornom vožnjom slavio je u prvoj trci i sačuvao šanse da osvoji titulu.

Kada je dobio i drugu i treću trku, postalo je jasno da tinejdžer iz Sidneja ulazi u poslednjih 12 krugova kao favorit “broj 1“. Naime, Ninoviću je bilo potrebno samo da bude bolje plasiran u završnoj trci od svog suparnika, bez obzira na to koje će mesto osvojiti.

Na kraju – Ninović drugi, a Metjus ni među pet najbržih, što je bilo više nego dovoljno da počne veliko slavlje Aleksovog tima, na čelu s njegovim ocem Sašom, koji besprekorno obavlja poslove trenera i mehaničara mladog šampiona Australije.

Viza za svetsko finale

Posle trke je upriličena gala večera na kojoj je održana svečana ceremonija na kojoj su Aleksu Ninoviću dodeljena priznanja – šampionski trofej i novi IAME KA100 motor za njegov karting.

Što je još važnije, dobio je direktno mesto na australijskom Kart Rejsing šampionatu za 2023, kao i pravo da učestvuje na Svetskom IAME finalu koje će se voziti kasnje ove godine u Francuskoj.

Ninović se pred zvanicama na večeri zahvalio svom timu, porodici, organizatorima šampionata i sponzorima, ističući da je za njega velika čast i privilegija što je postao šampion i u KA3 seriji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here