EPA

Krizni štab grada Niša proglasio je vanrednu situaciju na teritoriji grada zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare Kriznog štaba, ta odluka biće na snazi do 1. decembra, a da li će i nakon ovog datuma biti produžena, zavisi od procene epidemiologa.

Gradonačelnica Niša i komandant gradskog Kriznog štaba Dragana Sotirovski izjavila je da će Grad objaviti nove mere nakon sednice državnog Kriznog štaba, koja je zakazana za petak.

Epidemiolog Branislav Tiodorović najavio je nove mere na nivou grada jer, kako kaže, situacija u Nišu od nepovoljne ide ka vanrednoj.

Kako je pojasnio, proglašenje vanredne situacije znači da će Krizni štab moći da donosi dodatne mere i najavio mogućnost prelaska na rad od kuće ili škola na online nastavu.

Vandredno i u Šidu

Opština Šid proglasila je danas vanrednu situaciju na celoj svojoj teritoriji zbog pogoršanja epidemiološke situacije usled širenja virusa kovid-19.

To je objavljeno na sajtu Opštine, a u odluci koju je potpisao predsednik opštine Zoran Semenović navodi se da se vanredna situacija proglašava radi efikasnijeg sprovođenja mera zaštite, kao i zaštite života i zdravlja stanovništva.

U skladu sa odlukom donete su mere koje podrazumevaju nošenje maski i u zatvorenom i na otvorenom prostoru dok postoji opasnost od širenja virusa, da radno vreme svih objekata osim apoteka, benzinskih pumpi, dostave hrane može biti najkasnije do 21čas a otvaraju se narednog dana od 5 časova.

Kako se navodi, svi uslužni objekti moraju da odrede odgovorno lice koje će biti zaduženo za striktno sprovođenje preventivnih mera u skladu sa odlukama republičkog kriznog štaba.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here