Printscreen: Youtube/Alex RF
Mark Filipusis Rodžer Federer

Bivši australijski teniser Mark Filipusis imao je uspone i padove tokom karijere, a kada je završio sa aktivnim bavljenjem sportom, dotakao je dno.

Australijanac je bio osmi na ATP listi, osvojio je i 11 trofeja, a igrao je i u finalu US opena, odnosno Vimbldonu. Ipak, zbog brojnih povreda završio je karijeru, a onda je dožive finansijski krah i praktično bankrotirao.

Koliko je neracionalno trošio, govori njegova priča, pomalo neverovatna, koja kaže da je zbog nemogućnosti da nađe slobodan taksi, otišao u najbližu prodavnicu i kupio automobil od 100.000 dolara.

– Sanjao sam da postanem profesionalni teniser i moja porodica je sve stavila na kocku. Moj otac je imao dobar posao u banci, ali je dao otkaz kako bi meni pomogao da ispunim svoje snove. Dobra vest je da sam uspeo i da otac i majka više nisu morali da rade. Ali, došao sam kasnije u tešku situaciju – rekao je Filipusis i dodao:

– Kada ste sportista, poslednja stvar o kojoj želite da razmišljate jesu ‘kišni dani’. Nekoliko meseci sam bio u ‘autu’. Nisam mogao sebi ništa da priuštim, molio sam prijatelje da mi daju novac za hranu. Sedam dana smo znali da jedemo testeninu od kupusa koju je moja majka ranije zvala ‘hrana za siromašne’. To je bio kupus i malo testenine sa začinima. Najgore mi je bilo da gledam kako porodica pati zbog mojih grešaka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here