Tanjug
Ramuš Haradinaj

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da je izjava Besnika Bisljimija, koji se saglasio sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Miroslavom Lajčakom da bi Kosovo trebalo da otvori arhive OVK, samo nastavak onoga što premijer Aljbin Kurti izjavljuje u Briselu.

Haradinaj smatra da je ovo logičan nastavak onoga što je Kurti uradio u Briselu zahtevajući suočavanje sa ratnim zločinima u svim balkanskim zemljama.

– On je tom izjavom stavio Kosovo u isti ‘koš’ sa Srbijom. To je Srbiji posle 22 godine donelo neočekivani uspeh. Srbija se borila da dokaže da je bilo ratnih zločina sa kosovske strane i da nema razlike između Kosova kao žrtve i Srbije kao počinioca zločina. Ovakvim izjavama joj se pomaže. Bisljimi je nastavio Kurtijevim stopama – rekao je Haradinaj.

Smatra da to nije slučajnost i zabrinut je zbog takvog ponašanja vladinih zvaničnika.

– Takve izjave su razlog zašto sam Aljbina Kurtija pitao na sednici Skupštine da li je iz Srbije i da li je talac na Kosovu. Nisam to slučajno učinio, znao sam da će biti posledica. I biće ih – zaključuje Haradinaj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here