Nisam znao da se sprema pokolj

0

"Nisam znao da se sprema pokolj"
 

– Nisam kriv za ubistvo. Mene je Kristijan zamolio da glumim prodavca dizela kako bi od Zlatka i Valdemara uzeo 20.000 evra.

 

Arsenal u stanu

Prilikom hapšenja, kod Kristijana je nađen pravi arsenal oružja. On je napravio bombu težine 6,3 kilograma velike razorne moći koju, srećom, nije koristio. Kod nejga je nađen i revolver smit&veson, čije metke je ubica istupio kako bi se u ljudskom telu raspali posle pogotka, jednu pušku sa dva šaržera i kašikaru.

Kada smo došli u ulicu u kojoj se kasnije desilo dvostruko ubistvo, Kristijan se pozdravio sa Zlatkom i Valdemarom i zatim seo u njihova kola. Potom sam čuo glasan razgovor, a onda i pucnje. U tom trenutku sam bio kao zalepljen za tlo – ispričao je Dejan.

On je dodao da u prvom trenutku nije ni shvatio ko je pucao.

– Pomislio sam: "To je nemoguće"… Bio sam u šoku, Kristijan ni u jednom trenutku nije rekao da će počiniti ubistvo – rekao je Dejan V. i opisao da je Kristijan ubacio kašikaru u automobil u kojem je prethodno sedeo sa Zlatkom i Valdemarom.

Sudski veštak Nikolaus Klup je precizirao da je bomba raznela Valdemarovu levu ruku i nanela mu teške povrede stomaka i grudnog koša.

– Prethodno je Zlatku pucano u glavu sa manje od 30 centimetara i on je odmah izdahnuo – rekao je Klup.

Dejan je rekao da ne zna zašto je optužen za ubistvo i tražio je od Kristijana, koji se brani ćutanjem, da prizna da Dejan i Kristijanova sestra Renata (42) nisu bili saučesnici u zločinu. Kristijan na to nije reagovao, a Dejan je pokušao da se pravda rekavši da nije blesav i da ne bi stajao na pet metara od vozila da je znao da će doći do eksplozije.

Inače, jedan zatvorenik, koji je proveo izvesno vreme sa Kristijanom u ćeliji, preneo je da je optuženi Hrvat rekao da "budala Dejan stvarno ništa nije znao".

Motiv za ubistvo Zlatka Novakovića i Valdemara V. je bila svađa oko ilegalnog uvoza goriva. Kristijan i žrtve su na tom poslu za nekoliko meseci zaradili 700.000 evra, ali su se posvađali oko podele novca, a Kristijan je tokom istrage rekao i "da se osećao iskorišćenim".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here