“Niske strasti”: Fotografija Trampa i Vučića iz Bele kuće izazvala erupciju na mrežama

Sputnjik/Vesti online
0
EPA-EFE/ANNA MONEYMAKER
Vučić sa Donaldom Trampom i Avdulahom Hotijem

Pravi okršaj na društvenim mrežama izazvala je fotografija srpskog predsednika Aleksandra Vučića koji sedi preko puta svog američkog kolege Donalda Trampa, a koja se pojavila ubrzo po potpisivanju sporazuma koji reguliše ekonomske odnose Beograda i Prištine u Vašingtonu.

I dok su društvene mreže gorele od komentara, pa čak i malicioznih i podsmešljivih, oglasio se i sam Vučić koji je naveo da u tome, gde je i kako sedeo, ne vidi ništa loše.

– Sedeo sam preko puta Trampa, uvek se sedi preko puta sagovornika. Tako sam razgovarao sa svima – rekao je Vučić.

On je rekao da se i u knjigama o diplomatskom i konzularnom pravu govori kako se pokazuje moć i dominacija jačih zemalja, “nekada su to oglašavali rikom lavova, a danas tako što se neko postavi na tri stepenika više”.

Pravu buru na socijalnim mrežama izazala je i objava portparolke ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove, koja je na svoj profil na Fejsbuku kasno sinoć “okačila” kombo fotografije na kojoj u gornjem delu slike srpski predsednik Aleksandar Vučić sedi preko puta američkog kolege, dok je u donjem delu fotografije američka glumica Šeron Stoun, u čuvenoj sceni iz filma “Niske strasti”.

Zaharova je uz fotografiju napisala: Ako vas je neko pozvao i postavio stolicu kao da ste na saslušanju, onda vi sedite kao na slici br 2, ma ko da ste. Verujte mi!

Если Вас позвали в БД, а стул поставили так, будто Вы на допросе, садитесь как на фото #2. Кем бы Вы ни были. Просто поверьте.

Gepostet von Maria Zakharova am Samstag, 5. September 2020

Ubrzo je na ovu objavu Zaharove oštro reagovao direktor kancelarije za KiM Marko Đurić koji je rekao da rusku zvaničnicu treba da bude sramota, i da predsednik Vučić zaslužuje poštovanje.

– A zamisli taj predsednik nijednu ružnu reč protiv Rusije nije rekao, čak ni na tom mestu. A zamisli taj predsednik je kod ruskog predsednika i po sat i po vremena čekao na prijem i nikada nije tražio posebnu stolicu, a ja Vam ne dozvoljavam da napadate ponosnu Srbiju. Sram Vas bilo! – poručio je Đurić.

Vulin: Iza Vučića ostaju dela, a iza Zaharove zloba koje će se stidi

– Vučić je jedini državnik u Evropi koji je odbio da uvede sankcije Rusiji i vrhovni komandant vojske sa kojom oružane snage Ruske Federacije imaju najvišu i najplodniju saradnju koja može da se postigne. Veličina čoveka se ne meri ni veličinom stolice na kojoj sedi ni veličinom sile u čije ime govori, već veličinom hrabrosti da na svakoj stolici brani svoj narod i prijatelje svog naroda – izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin reagujući na objavu portparolke Ministarstva inostranih poslova Rusije Marije Zaharove na njenom Fejsbuk profilu.

– Vučić svoj narod, ni prijatelje svog naroda, nikada nije ni ostavio, ni uvredio ni ponizio. Zaharova je uvredila sve nas koji i Rusiju i Srbiju branimo na težim mestima od njenih fejsbuk objava. Neprijatelji Srbije i Rusije su danas obradovani sitnom zlobom Zaharove. Iza Vučića ostaju dela, iza Zaharove zloba koje će da se stidi – rekao je ministar Vulin.

Srpska delegacija na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem tokom vikenda boravila je u Vašingtonu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti sastali su se sa predsednikom SAD Donaldom Trampom u njegovom kabinetu u Beloj kući, gde su, prema izvorima iz Bele kuće, potpisani dogovoreni sporazumi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here