A. Čukić
Pripadnici vojske Srbije

Srpska strana nas nije obavestila da njeni vojnici neće učestvovati na vežbi „Slovensko bratstvo“ koja se ovog meseca održava na teritoriji Belorusije, izjavio je rukovodilac pres službe beloruskog Ministarstva odbrane Igor Gremeškevič.

Slično su rekli i u pres službi Organizacije ugovora kolektivne bezbednosti.

– Nemamo informaciju da su oni otkazali učešće na vežbi. Za sada nemamo zvaničnu informaciju da neće doći – rekao je Gremeškevič.

Ni ODKB nije obavešten o otkazu učešća srpske strane u mirovnim vežbama te organizacije.

– ODKB nije od srpske strane dobila obaveštenje niti bilo kakav dokument o otkazu učešća u mirovnim vežbama organizacije “Neuništivo bratstvo” – rečeno je za RIA Novosti u pres službi.

Ranije danas Vlada Srbije donela je odluku kojom se zamrzavaju sve vojne vežbe i aktivnosti sa svim stranim partnerima.

Odluka Vlade podrazumeva da sve vojne vežbe i aktivnosti sa stranim partnerima budu prekinute na šest meseci.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin je s tim u vezi rekao da se Srbija nalazi pod strašnim i nezasluženim pritiskom EU.

– Od nas se traži da po cenu odustajanja od naše evropske budućnosti i po cenu još većih pritisaka na našu politiku, i na naš narod na KiM i u RS, napustimo planirane vojne vežbe sa Belorusijom – rekao je Vulin.

Taktička vežba „Slovensko bratstvo“ uz učešće beloruskih, ruskih i srpskih vojnika treba da se održi kod Bresta u drugoj polovini septembra, a planirano je učešće 1.500 vojnika.

Predviđeno je da tokom vežbe vojnici ispunjavaju zadatke u borbi protov terorizma. Dolazak vojnika iz Rusije i Srbije očekivao se u periodu od 10-15. septembra.

Pre dve godine vežba „Slovensko bratstvo“ održana je u Rusiji, a prošle godine domaćin je bila Srbija.

2 COMMENTS

  1. Previse smo promenljivi….pa Dali smo onda u bratstvu..ili se tako vazna stvar.. moze anulirati…za jednu noc.
    Sta bi tek..kada bi zapucalo..stvarno.

  2. E moji SRBI braco dok nam je na vlast bosanski I crno gorski sljam samo tonemo I brukamo se zato su I tu de jesu da nas pljackaju samo da ustanemo I istrebimo sljam I neka idu u bosnu I cmarnu goru neka tamo rade sta oce

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here