twitter.com/

Srpski košarkaš Nikola Jokić ima fantastičnu sezonu iza sebe i prema pisanju američkih medija gotovo sigurno će učestvovati na prvom Ol-staru u karijeri.

Centar Denvera najbolji je igrač jedne od najboljih ekipa u ligi, a pored toga beleži sjajne brojke i potpuno je nezamislivo da ga ne vidimo u Šarlotu 17. februara.

To smatraju mnogi u SAD, pa tako i renomirani novinar ESPN Zek Lo koji je napravio priču o njegovih 12 igrača koji bi trebalo da se nađu u obe konferencije.

Po njemu Jokiću mesto startera izmiče za malo i pripada Entoniju Dejvisu, a prvih pet mu izgleda ovako – Džejms Harden, Stef Kari, Kevin Durent, Pol Džordž i Entoni Dejvis.

– Koliko je okrutno to što dvojica od Lebrona, Jokića, Džordža, Durenta i Dejvisa moraju da krenu sa klupe. To je pet od devet najboljih igrača lige ove sezone. Lebron je najbolji igrač, to znaju svi, ali je propustio 30 odsto utakmica i to je dovoljan razlog da krene sa klupe – piše Lo koji dodaje da Pol Džordž i Kevin Durent moraju da budu starteri, što nas dovodi do toga da se bira između Dejvisa i Jokića:

 

 

– Dejvis beleži skoro deset poena više od Jokića, bolji je atletski, defanzivno i zaštitnik obruča. Jokić beleži nerealnih 7,7 asistencija u proseku. Centar koji se nalazi na sedmom mestu (po broju asistencija) u ligi – i ispred je Lebrona! Mislim da ne shvatamo koliko je ovo ludo. Kada se radi o centrima Jokić je već sada najbolji asistent u istoriji NBA.

Lo navodi da u Nikolinu korist ide to što su Nagetsi mnogo bolje plasirani na tabeli od Pelikansa, međutim sastav Nju Orleansa je dosta slabiji i na kraju u zaključju kaže da po njemu Dejvis dobija prednost u odnosu na Jokića “za dlaku”.

Glasanje za Ol-star meč je završeno u ponedeljak, a konačni rezultati biće poznati 24. januara. Jokić je na poslednjem preseku bio sedmi na listi visokih igrača na Zapadu, ali to su bili samo glasovi navijača koji čine 50 odsto. Narednih pedeset čine igrači (25) i mediji (25).

Ovo je sve samo za startere, ukoliko Jokić ne bude među prvih pet, što je i realno, treneri će ga gotovo sigurno odabrati među rezerve. Sve učesnici će biti poznati 31. januara, dok će kapiteni ekipe birati sedmog februara. Ol-star meč na programu je 17. februara u Šarlotu.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here