Foto: Tanjug/AP
Filip Krajinović

Teniska reprezentacija Srbije neće igrati polufinale ATP Kupa pošto je u 3. kolu Filip Krajinović poražen od Pabla Karenja Buste sa 2:0 (6:3, 6:4)

Španija je zauzela prvo mesto u okviru Grupe A, uz učinak od svih 7 pobeda. Naime, Srbija ima još dva meča sa Španijom, ali joj je, zbog poraza od Čilea, bila potrebna pobeda od 3:0 u sva tri meča. Kako je Karenjo-Busta zaustavio Krajinovića već u prvom duelu, Srbija je završila takmičenje.

 

Od starta meča, Karenjo-Busta je napao forhend udarcima i brzo došao do brejka, pa je posle 10 minuta igre poveo 3:0.

Krajinović se prvo upisao, a onda i vratio brejk i došao do izjednačenja, ali je i u gemu kada je servirao za 3:3 morao da spašava brejk lopte.

Španac je odservirao za 4:3, a onda napravio pritisak i napravio novi brejk za 5:3. Filip je propustio šansu da vrati brejk, nije iskoristio brejk loptu u servis gemu Karenja-Buste za vođstvo i Španac je poveo posle 43 minuta igre.

Na startu drugog seta pravi brejk za 2:1 i potvrđuje ga za 3:1.

Posle meča Karenjo-Busta je bio zadovoljan igrom i pohvalio je srpkog tenisera.

– Najbolji meč u grupi definitivno., Sada sam blizu učnka od 100 odsto. Lepo sam se osećao na terenu i sve je bilo dobro. Filip je dobar igrač. Na kraju, nije bilo lako. Znam da je Filip pdličan protivnik, agresivan sa riternom, ali mislim da sam danas serbvirao dobro, i prvi i drugi servis. Više sam dominirao u odnosu na njega i to je bio ključ.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here