Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je danas u Kraljevu o napadima na njega i Srbiju koji dolaze iz regiona poručujući da, iako je bio pozvan na Cetinje i u Podgoricu, ni u šta nije želeo da se meša, ali i pored toga “dežurni krivac mora da bude Srbija“.

Vučić je odgovorio i na optužbe crnogorskog predsednika Mila Đukanovića koji je rekao “da bi Vučić želeo Kosovo bez Albanaca i Crnu Goru bez Crnogoraca“.

– Niti želim niti je moguće zamisliti Кosovo bez Albanaca ili Crnu Goru bez onih koji se izjašnjavaju kao Crnogorci. Sve što je on radio je radio na tome da Crna Gora bude bez Srba. Ali to je podsvest, jer on želi Crnu Goru bez Srba. Ja želim Crnu Goru u kojoj će da žive svi, a ne da želite da Srbi nestanu, da izmišljate pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori, samo da ne bude srpske crkve. To je vaša želja bila, a ne moja, a upravo ste autoprojekcijom pokazali da je to tako. Mislite da treba da se plašim, da ne odgovorim istinom i činjenicama – rekao je Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić primetio je da su svi mediji u Hrvatskoj krenuli u dogovorenu kampanju, koja je formalno “naslovljena” na njega, ali je suštinski protiv Srbije, srpskih interesa i bilo čega u Srbiji.

On je naveo da razlog za to leži u napretku Srbije, te poručio da ne želi, i ne bi trebalo da odgovaramo na isti način, već da nastavimo sa svojim poslom, a to je jačanje i razvoj naše zemlje.

– Ako pogledate, poslušate ili pročitate šta govore, tu ne postoji povod za bilo šta. Stigao je nalog, a kada dobijete politički nalog, onda to morate da radite. Oni su (mediji u Hrvatskoj) apsolutno unisoni… Mislio sam da je to zemlja u EU, da ima drugačijih stavova, ali su u odnosu prema Srbiji uvek jedinstveni i uvek 100-procentno protiv – rekao je Vučić u Kraljevu.

Dodaje da će oni uvek reći da to nije upereno protiv Srbije, već protiv njega, ali da se uvidom u sadržaj svih naslova, jasno vidi da to jesu napadi na Srbiju.

Na komentare da Srbija želi da izbriše 10.april, dan stvaranja NDH iz kalendara, Vučić je rekao da nema ni govora o tome, već da je to izvučeno iz njegove izjave, u kojoj je pojasnio da je potencijalni datum izbora naredne godine između 3. i 17. aprila, ali da ne bi bilo logično da bude 10.aprila, jer je to dan stvaranja ustaške države pod čijom je zastavom stradalo najviše Srba.

– Ne odgovaram im kao predsednik Srbije koji može dobro da priča o onome što se zbivalo u Drugom svetskom ratu, kao i 90-ih godina… Oni govore o mojim rečima, a ja o njihovim delima. Spalili su sve kuće Vučića u Čipuljiću 1992. godine – rekao je Vučić.

Kako je dodao, sve što pišu i pričaju nema veze sa istinom, osim što im smeta snažna Srbija.

To rade jer će ih Srbija prvi put dostići po rastu BDP-a, Hrvatsku koja ima onoliku obalu i prihod od turizma, ukazao je predsednik Srbije.

On je poručio da odgovor na takve napade ne sme da bude histeričan, niti u istom tonu.

– Nemojte da ih vređamo i ja neću da uvredim nikog. Mi treba da radimo svoje, da guramo Srbiju napred, otvaramo fabrike, gradimo puteve – rekao je Vučić.

Dodao je da on predstavlja “emanaciju zla”, zato što se sav taj napredak Srbije događa pod Vučićem, pa se, kaže, pravi taj trougao Priština-Podgorica-Zagreb.

1 COMMENT

  1. Неко жели ил не жели.
    Једно је сигурно. Нису Црноговци једини. И Шиптари желе Косово без Срба.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here