Nizak libido Kineskinja kriv za malo beba

0

Nema seksa pa nema ni beba u Hong Kongu
 

Stopa nataliteta u Hong Kongu od 1981. g odine u stalnom je padu, a prema podacima iz 2012. svaka žena u proseku rodi 1,28 dece. Za te alarmantne podatke kinesko Udruženje za planiranje porodice krivi žene, to jest njihov slab libido.

 

Jedno od objašnjenja je da ženama u užurbanim gradovima nedostaje seksualna želja i ne doživljavaju orgazam, zbog čega sve ređe vode ljubav. Prema istraživanju sprovedenom na 2.000 žena starih od 21 do 40 godina, oko 60 odsto Kineskinja u većim gradovima ima seksualne probleme. Od ispitanih žena, njih 400 ima problem da se seksualno uzbudi, 500 ne može da postigne orgazam, a 430 oseća bol za vreme seksa.

 

Problemi se produbljuju jer je razgovor o seksu u kineskoj kulturi i dalje tabu, pa ne znaju kome bi se obratile za pomoć. Problem je i to što je život sve više orijentisan na rad, a okupiranost poslom i stres takođe odvlače misli od seksa.

 

"Žene izuzetno retko razgovaraju o seksu i ne razgovaraju o tome što im nedostaje želja za njim, jer se nekako podrazumeva da i nemaju želje", smatra doktor Su Lo Šin Cing iz Udruženja za planiranje porodice.

 

Dodaje da je jasno da žene koje ne uživaju u seksu ne žele češći seks, a kineska vlada bi trebalo da više podržava programe seksualnog obrazovanja i terapije, što bi građanima omogućilo više zadovoljstva u seksualnom životu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here