Nju Orleans Sejnts osvojili Superbol

0

 

Sejntsi su do titule došli najviše zahvaljujući kvoterbeku Druu Brisu koji je noćas odigrao sjajan meč bacivši 288 jardi i 32 kompletirana pasa. Uz dva tačdauna imao je ukupan indeks 114,5 što mu je potpuno zasluženo donelo titulu MVP finala.

 

"Verovali smo u sebe i znali smo da je verovatno cela Amerika uz nas. Dugo sanjam o ovome i moram da priznam da je osećaj fenomenalan kada osvojiš Superboul", rekao je posle meča kvoterbek Nju Orleansa Dru Bris.

 

Jedan od prelomnih trenutaka meča je i povreda defanzivca Indijanapolisa Dvajta Frinija, čiji zglob nije izdržao i morao je pre vremena da završi utakmicu. Od tog trenutka odbrana Indijanapolisa više nije mogla da zaustavi odlične napadače Sejntsa.

 

Na drugoj strani, u hnapadu Koltsa Pejton Mening je kompletirao 31 pas za ukupno 333 jarde i jedan tačdaun.

 

"Superboul" je odigran na Sanlajf stadionu u Majamiju pred 76.500 gledalaca. Najjeftinije karte koštale su 1.200 dolara, a, prve procene govore da je pored televizora, tokom utakmice i silnih programa koji su pratili utakmicu, bilo više od 100 miliona ljudi, čime je oboren apsolutni rekord gledanosti u SAD.

 

Istovremeno, televizijska mreža "SI-Bi-Es" smatra da će biti oboren i prošlogodišnji rekord gledanosti van granica SAD, pošto je prošle godine taj spektakl gledalo oko 150 miliona ljudi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here