pixabay
Njujork

Albanska zajednica u SAD, u saradnji s hrvatskom i bošnjačkom zajednicom, organizovala je miting pod nazivom “Protest za našu pravdu”, ispred srpskog konzulata u Njujorku, a povod za skup je, kako navode, seksualno nasilje i drugi nekažnjeni srpski zločini tokom rata na Kosovu.

Kako prenosi Indeksonlajn, njima se u utorak 29. oktobra u 11 časova ispred Generalnog konzulata Srbije, pridružila i međunarodna organizacija za ženska prava, američki kongresmen Eliot Engel, predsedavajuća ženske grupe Gradskog veća Njujorka Karlina Rivera, ambasador Vilijam Voker, bivši šef verifikacione misije OEBS-a na Kosovu, porodica braće Bitići i drugi.

Ovaj protest, koji je trajao sat vremena, vodio je njujorški albanski odbornik Mark Djonaj, koji je dan ranije pozvao sve Albance u Americi da se pridruže skupu.

4 COMMENTS

  1. aj sad svi vi jadni Hr, BiH, Alb marš iz Srbije, svi, trajno, sa svim vašim prljavim kvazibiznisima!!!!!!!!!!!

  2. I gde su nasa udruzenja?? Ili nema nas tamo?? Izgleda da smo mudriji sto cutimo. Kao da nije bilo zlocina na sve strane.

  3. DANAS OSUDJEN? Radomir Šušnjar osuđen na 20 godina zatvora zbog “žive lomače” u Višegradu ZAPALIO 57 CIVILA!! ETO ZASTO PROTESTVUJU.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here