NLB: Poslednje kolo odlučuje o učesnicima F4

0

Još od polovine takmičenja bilo je jasno da će zagrebačka Cibona i beogradski Partizan odlučivati o prvom mestu, ali se pitanje ostala dva mesta koja vode na završni turnir tek sada rešava.

Trenutno je na trećoj poziciji Hemofarm i ako u subotu pobede Olimpiju ostaju na poziciji tri. Čak i da Vrščani budu poraženi, Olimpiji je potrebna pobeda od osam poena, pošto je Hemofarm u 13. kolu slavio u Ljubljani rezultatom 72:79.

 

"Pobedom u Zagrebu značajno smo olakšali posao, pa sa manje tenzije dočekujemo Olimpiju, ali kao pravi sportisti razmišljamo samo o trijumfu. Na taj način želimo da zaokružimo dobru sezonu i da potvrdimo da sve ovo nismo slučajno postigli, već da je to rezultat napornog rada", rekao je trener košarkaša Hemofarma Željko Lukajić.

 

Pobedi Hemofarma nada se podgorička Budućnost, koja ima isti skor pobeda i poraza kao i Olimpija, pa bi „đetići“ eventualnim uspehom protiv FMP-a u Železniku mogli da budu četvrti na tabeli.

 

Partizan u Hali Pionir dočekuje Široki i sve osim pobede crno-belih bilo bi ravno iznenađenju, kojem se šampioni Jadrana nadaju u Zagrebu gde se sastaju Cibona i Cedevita. Hrvatskim klubovima je trijumf neophodan – Ciboni da ostane prva na tabeli, dok se Cedevita nalazi na sedmom mestu odakle se ide u Evro kup naredne sezone.

 

"Zgusnut raspored uslovio je da nemamo previše vremena za uigravanje, pa ćemo na meču protiv Hercegovaca pokušati da se uigramo pred vrlo značajne duele sa najtrofejnijim izraelskim klubom", ocenio je kapitena "crno-belih" Petar Božića.

 

Radnički iz Kragujevca, koji je pre početka sezone bio jedan od kandidata za ispadanje, u poslednjem kolu gostuju u Domžalama ekipi Heliosa. Domaćin bi pobedom mogao da izbegne ispadanje iz lige, dok Radničkom ovaj meč nema nikakav rezultatski značaj.

Prema rečima trenera Kragujevčana Miroslava Nikolića, igrači još nisu ni svesni sjajnih rezultata koje je ostvario debitant u ligi.

"Sigurno je da veliku zahvalnost za sve što je urađeno ove sezone dugujemo vernoj publici, koja nas je sjajno bodrila, kao i gradskim čelnicima", istakao je Nikolić i dodao da bi "bilo odlično kada bi i drugi bili svesni veličine uspeha", rekao je Nikolić.

 

Ipak pobedi Kragujevčana nada se sarajevska Bosna, koja ima jako težak zadatak, da pobedi Crvenu zvezdu, koja je imala najslabiju sezonu od kako učestvuje u regionalnom takmičenju.

 

Krilo Crvene zvezde Marko Kešelj istakao je da su košarkaši sarajevskog tima uvek silno motivisani u mecevima protiv "crveno-belih".

 

"Bosna je ekipa koja daleko bolje partije pruža na domaćem terenu. Pred svojim navijačima, koji im daju dodatnu energiju, igraju maksimalno požrtvovano i umeju da naprave dosta problema protivniku", napomenuo je Kešelj i dodao da Zvedzin odgovor na požrtvovanost "studenata" mora da bude čvrsta igra u odbrani.

 

Subota, 20. mart:
FMP – Budućnost 18,00
Zadar – Zagreb 18,00
Hemofarm – Olimpija 18,00
Partizan – Široki 18,00
Cibona – Cedevita 18,00
Bosna – Crvena zvezda 20,15
Helios – Radnički 20,15

 

Tabela:
Cibona 19-6
Partizan 19-6
Hemofarm 16-9
Olimpija 15-10
Budućnost 15-10
Zagreb 14-11
Cedevita 13-12
Zadar 12-13
Crvena zvezda 11-14
Široki 11-14
Radnički 11-14
FMP 9-16
Helios 5-20
Bosna 5-20
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here