Srpski fudbaler i igrač Mančešter Junajteda Nemanja Matić stao je u odbranu najboljeg tenisera sveta Novaka Ðokovića koji je na meti svetskih medija. 

Naime, Novak je, pored toga što je tokom pandemije donirao milione evra za pomoć obolelima od koronavirusa, iz najbolje namere organizovao turnir humanitarnog karaktera. Dobar deo sredstava ponovo je uložio, a brojni teniseri su tokom turnira mogli da zarde dodatni novac kako bi preživeli tokom pauze.

Sve ovo pogodilo je i Nemanju Matića koji se obratio svima otvorenim pismom i podržao najboljeg tenisera sveta.

Matićevo pismo javnosti prenosimo u celosti:

Poštovani,

Vidim da se poslednjih dana vodi hajka na Novaka Đokovića jer je organizovao turnir u Beogradu, iako je po zakonima države Srbije sve bilo regularno i isti je organizovan na visokom nivou.
Pored svega toga, miševi su izašli iz rupe i dali sebi za pravo da kritikuju svetskog broja jedan, u tenisu ali i u odnosu prema svima ljudima sveta.

Ali, ne brinem ja. Vrlo brzo će mačka (čitaj Nole) na teren, a miševi u rupu.

Turnir je bio sjajan i nadam se da će postati tradicionalan, jer naš tenis to zaslužuje.

Jedino što zameram Novaku je što se izvinjava miševima koji ga bez razloga kritikuju.

Ne, Nole. Izvinjavaće se oni tebi – uskoro.

Veliki pozdrav za sve ljude ovog sveta, iz Mančestera.

Nemanja Matić

4 COMMENTS

  1. Мала пензија, седиш кући, ћутиш и фењером тражиш пријатеље… А овај хајван једино што зна је лупање лоптице преко мреже (иначе прича глупости којима се цео свет смеје) и има гомиле пријатеља. Не само фудбалере. Чудо Божије!

  2. Nole SOKOLE,
    vinuo si se u visine za koje si rođen i u kojima si osigurao svoje mesto. Duša tvoja je dobra i čista, puna svetlosti i ljbavi koju neprestano širiš oko sebe. Pomažeš i daruješ na sve strane, ponosu naš i gromado ljudska. Svi to vide i znaju, ali spodobe i neljudi hoće da te unize i pomute sjaj tvoj i veličinu.

    Ne kloni molim te. Ustani zbog ogromne većine nas koji te volimo, koji smo uz tebe i koji se radujemo svakom tvom uspehu kao svom ličnom. Ne kloni zbog nas kojima si vratio dostojanstvo, osmehe na lica i srca napunio srećom i milinom. Sačekaj malo. Stišaće se ovo, a onda, diko naša, glavu gore i nastavi gde si stao. Budi i dalje takav kakav jesi jer baš takvog te volimo.

  3. Nole !
    Razmisli sta cinis Sam sebi Stvaes probleme :Hoces da promjenis svijet ka Humanitran nacin . Vidis li da ti se Smije. Po sto nisu drugi BOGATI TENISERI DALI NOVAC TIM SLABIM plasiranim TENISERMA Ili da organziraju neki TURNIR, Sjede kuci i uzivaju sa svjom porodicom. Pa sto hoces CORONA JE VELKA BOLEST.
    Vodis u propast mnoge oko sebe. Igraj TENIS KAD SE BUDE MOGLO IDUCE GODINE MOZDA .
    CAO NIK

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here