pixabay.com

Fudbalski savez Norveške oglasio se povodom neizvesnosti kvalifikacionog meča za Evropsko prvenstvo protiv Srbije.

Srbija i Norveška trebalo bi da se 26. marta sastanu u okviru kvalifikacija za EP 2020. godine, ali domaćin tog meča „ne planira“ da to učini.

Norvežani su suspendovali sve fudbalske aktivnosti do daljeg, ali su prvobitno naglasili da duel sa Srbijom nije u njihovoj nadležnosti, već u nadležnosti UEFA.

Dan kasnije stvari su se promenile.

„Savez je lojalan vlasti i njenim odlukama i ograničenjima i takođe ima odgovornost prema situaciji u državi. Zato je sva aktivnost Saveza za april otkazana još u utorak ujutru. To se takođe odnosi na meč sa Srbijom 26. marta. To je datum kada su zabranjene sve sportske aktivnosti u Norveškoj“, navodi se u saopštenju.

FS Norveške dodaje i da je obavestio UEFA o svojoj nameri, gde je kao razlog naveo odluku vlasti u Norveškoj da svi članovi reprezentacije Srbije koji bi došli u tu zemlju, morali bi da ostanu u istoj u karantinu 14 dana.

Naglašava se da Norvežani ne mogu da odluče o tome da li će utakmica biti otkazana ili odložena, ali da očekuju više informacija u utorak, 17. marta kada će UEFA održati glavni sastanak.

Podsetimo, moguće je i odlaganje Evropskog prvenstva za 2021. godinu.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime