commons.wikimedia
Skijaški centar Išgl u Tirolu

Studenti iz Norveške mogli bi biti krivi za značajno širenje koronavirusa na Univerzitetu u Insbruku.

Troje studenata pozitivnih na koronavirus iz Norveške, koji su se nalazili na Univerzitetu u Insbruku u okviru studentskog programa Erasmus, navodno su zarazili ne samo zemljake, već i austrijske turiste.

Prema pisanju bečkog dnevnika “Kurir” ova tri studenta su boravila i u Išglu, odnosno u tamošnjem apre-ski baru “Kicloh”, koji se vodi kao žarište infekcije.

Norvežani, dva muškarca i jedna žena, su 6. marta pozitivno testirani na koronavirus, kada su naveli da su bili u tesnom kontaktu sa drugim Norvežanima, koji su posle povratka u domovinu imali simptome oboljenja.

Studentkinja je 2. marta bila na jednoj proslavi na Univerzitetu Insbruk, a samo nedelju dana kasnije ustanovljena je zaraza kod još dve osobe koje su bile na istoj zabavi. Nedelju dana pre testiranja, Norvežanka je bila i na predavanjima.

Nakon pozitivnog testiranja još niko nije dovodio u vezu Norvežane sa “Kiclohom” u Išglu, ali nakon što je u javnost dospela informacija da je barmen tog lokala oboleo, pitali su ih i da li su boravili u Išglu.

Tek tada su potvrdili da su bili u tom lokalu, za koji se smatra da je bio žarište virusa i da se u njemu zarazilo više stotina turista iz skandinavskih zemalja, Nemačke i Austrije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here