Youtube/KlanKosova
Ardita Sinani

Novoizabrana gradonačelnica Preševa Ardita Sinani rekla je da očekuje saradnju sa kosovskom vladom i da bi “za pregovaračkim stolom u dijalogu Beograda i Prištine trebalo Preševsku dolinu tretirati kao prioritet”, prenosi Reporteri.

Sinani je navela da je u ovom veoma važnoj dijaloga između Kosova i Srbije “od vitalnog značaja potreba vremena i trajnog mira na Balkanu”.

– Preševska dolina treba da se tretira prioritetno za pregovaračkim stolom i to je stalni zahtev albanskih političkih predstavnika Preševske doline. To je od vitalnog značaja i moramo dobro da koordinišemo sa zvaničnom Prištinom kako bi usaglasili naše stavove i naše zahteve – rekla je Sinani za Kosovo pres.

Na vanrednim lokalnim izborima 28. marta u Preševu, Alternativa za promene je osvojila najviše glasova, ali nije uspela da obezbedi 20 odborničkih mesta u Skupštini opštine.

5 COMMENTS

  1. Tretirace se kao prioritet za uvodjenje reda oko placanja struje ,poreza i kontrole divlje gradnje .kao i oko sverca droge sa susednim Kosovom iz Velikog Trnovca .To ce biti prioritet i EU.

  2. Трајни мир на Балкану је једино могућ исељењем Шиптара у Албанију а Хрвата у Крижевачку
    жупанију. И тамо их оградити бодљикавом жицом.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here