Produkcija GFC
Jovana Stojiljković i Nikola Kojo u hit seriji "Vera"

Uživali ste u špijunskim filmovima o Džejms Bondu i pričama o zavodljivoj Mata Hari. Posle istoimenog bioskopskog filma, stiže domaća hit serija “Vera”.

Serija “Vera” je špijunski triler s elementima melodrame, a posvećena je Veri Pešić (1919-1944), srpskoj Mata Hari iz vremena Drugog svetskog rata, a ovu seriju svi naši ljudi u inostranstvu mogu da gledaju uz MTEL TV.

Neposredno pre početka Drugog svetskog rata, Vera (Jovana Stoiljković) kao devetnaestogodišnja lepotica iz Sijarinske banje dolazi u Beograd da ispuni svoje mladalačke snove, započne novi život i da zaboravi neuspelu ljubavnu priču sa komunistom Milivojem Perićem (Viktor Savić).

U novoj životnoj priči upoznaje moćne i arogantne muškarce s kojima se hrabro i drsko nosi. Željna slave i moći, ubrzo postaje saradnica jugoslovenske, nemačke, francuske i engleske obaveštajne službe. U vihoru rata i špijunskih igara od Beča do Carigrada, koje se najviše reflektuju na Balkan, Vera, iako još u devojačkim godinama, sama, bez ideologije, pokušava da se bori i preživi.

Paralelno sa špijunskom pričom, pratimo i Verin privatni život zasnovan na njenom poreklu, jer se smatralo da je vanbračna ćerka čuvenog komitskog vojvode Koste Pećanca.
Scenario za ovu hit seriju potpisuju Kristina Đuković i Nedeljko Kovačić, koji je ujedno i reditelj serije, a muziku za seriju komponovao je poznati Robert Pešut Manjifiko.

Pored Jovane Stojiljković i Viktora Savića, u seriji “Vera” igra poznata glumačka ekipa: Anita Mančić (Verina majka Anđa), Tihomir Stanić (vojvoda Kosta Pećanac, Verin otac), Petar Zekavica (nemački oficir Karl Kraus), Nikola Kojo (Tanasije Dinić), Aleksandar Srećković Kubura (major Slavko Radović), Nebojša Dugalić (general Borivoje Mirković), Vuk Kostić (Radoslav Đurić), Džek Dimić (Đorđe Roš), Saša Torlaković (nemački ambasador) Zlatija Ocokoljić Ivanović (ambasadorova žena), Rastko Janković (agent), Nikola Vujović (potporučnik Stefanović), Andrej Jemcov, Miona Marković (Kaća), Milica Tomašević (Ankica), Bojan Žirović i dr.

Vreme emitovanja serije “Vera” je vikendom od 20 časova na kanalu RTS 1 koji je dostupan u svim MTEL TV paketima, a prvu epizodu serije možete da pogledate već u subotu (21. januar) od 20 časova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here