Moda nema granice, ali postoje pojedini dizajnerski komadi koji izazivaju čuđenje i zgražavanje ljudi. Stilisti ističu da nije sve što je skupo i lepo, i da dame treba da obrate pažnju kada krenu u šoping.

Cipele koje su izazvale lavinu komentara, kada su osvanule u izlogu brenda Maison Marigel, nazvane su tabi split toe. Kako samo ime kaže, izrađene su tako da su presečene i imaju posebnu pregradu gde treba da se stavi palac. Osim cipela, ovaj brend ponudio je damama od stila i bele platnene patike, odnosno popularne tenisice sa istim detaljem. Poznavaoci tvrde da je ova modna kuća inspiraciju za bizarnu kolekciju cipela dobila od tradicionane obuće koju nose nindže.

Brend Žakmus navukao je omrazu kada je na rafove postavio tašnu Le Ćiljuito. Po nazivu se može videti da je ovaj asesoar mali, dok mu je cena sve samo ne mala. Jer za nju mora da se izdvoji više od 500 dolara. Ono što je razljutilo žene jeste činjenica da je torbica toliko minijaturna da u nju jedva staju slušalice ili nekoliko kovanica. Mnogi je nazivaju tašnom za komarce i dodaju da s takvom konstrukcijom i veličinom mora da dobije titulu bizarna.

Da luksuzna garderoba ne mora uvek da pronađe put do srca većine žena, dokaz su pantalone brenda Pushbutton . Elegantne pantalone od 404 dolara imaju jednu nogavicu normalnu dok je druga odsečena kao da su vruće pantalonice.