Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića očekuje nastup na Australijen Openu početkom sledeće sezone, ali je po svemu sudeći, njegov nastup neizvestan zbog najavljene obavezne vakcinacije u Melburnu. 

Obaveznu vakcinaciju za sve tenisere poslednjih nedelja je najavio direktor turnira Kreg Tili. On je u intervjuu za lokalnu televiziju “Nine” pričao je o tome koliko će novi “Omikron” soj koronavirusa promeniti planove oko organizacije prvog Grend slema u kalendarskoj godini i ponovio da će učestvovati samo vakcinisani igrači, kao i njihovi članovi stručnog štaba.

– Ovo je jedno od pitanja od samog početka, kada smo prvi put objavili da bilo ko, ko planira da dolazi u Viktoriju i u Melburn park, mora da bude vakcinisan. To se odnosi na sve, na navijače, osoblje, ali takođe i na igrače. Bilo je nešto više od 50 odsto vakcinisanih igrača u tom momentu, to je ubrzalo proces i doći ćemo blizu 95 odsto vakcinisanih igrača – rekao je Tili.

Istakao je da postoji još jedna opcija.

– Ostalo je još malo vremena do kraja decembra kada će svi doći ovde. Svi znaju da moraju sedam dana ranije da budu vakcinisani pre dolaska u Australiju i imaju opciju za nekoliko različitih vakcina. Još jedna opcija je “Džonson&Džonson” za koju je dovoljna samo jedna doza – rekao je Tajli.

Osvrnuo se konkretno na najboljeg igrača sveta Novaka Đokovića.

– Novak je jasno stavio do znanja da je njegov status oko vakcinacije privatna stvar, komplikovano je pričati o tome iz ove pozicije, ali ako dolazi u Australiju, mora da ima dokaz, sertifikat koji dokazuje da je vakcinisan, koji će potvrditi medicinski zvaničnici ovde i tako će biti za sve koji dolaze. Svima je to jasno, ovo je dobro prihvaćeno i dali smo doprinos u vakcinisanju igrača, jer smo prvi događaj na kojem je obavezna vakcinacija.

Novi soj koronavirusa, za sada, neće menjati ništa oko organizacije Grend slema.

– Još uvek čekamo. Razgovarao sam sa vladom… još uvek ima mnogo pitanja na koja nemamo odgovor oko ove novog soja korona virusa. Mislim da ćemo u narednih 14 dana imati malo jasniju situaciju, ali u ovom trenutku planovi se odvijaju kao što jesu. – Očekujemo da će na tribinama biti 100 odsto popunjen kapacitet, a prvi čarter let stiže 28 decembra – podvukao je Tili.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here