Tanjug AP

Predsednici Turske i Rusije Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin razgovaraće o sukobima između Jermenije i Azerbejdžana.

Razgovor će se dogoditi onda kada se dva lidera ove nedelje budu sastali u uzbekistanskom gradu Samarkandu, prenosi Rojters pozivajući se na neimenovanog visoko pozicioniranog turskog zvaničnika.

“O ovom pitanju će se razgovarati sa Putinom”, rekao je turski zvaničnik, koji je tražio da ostane anoniman.

Sastanak Erdogana i Putina trebalo bi da se održi u petak na marginama samita Šangajske organizacije za saradnju, podseća Rojters.

Novi sukobi između Jermenije i Azerbejdžana izbili su danas, dan nakon što je skoro 100 vojnika stradalo u najgorim sukobima između dve bivše članice Sovjetskog saveza od rata 2020. godine.

Jermenija i Azerbejdžan, koji se decenijama bore oko Nagorno-Karabaha, međusobno se optužuju za započinjanje niza graničnih sukoba kasno uveče 12. septembra.

2 COMMENTS

  1. Pa jeste. Bajraktar, turski dron je jako popularan, ne samo medju Azerima nego i u Ukrajini. Mnogo ruske mladosti je izginulo od ovog drona. Ali sta vredi o tome govoriti: Putler i Tajib (Bakirov kum) mlogo se voledu. Nije ljubav pura.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here