Novac nam je dar s neba!

0

Hvala nepoznatim: Janoš Pap sa suprugom
 

– Zaista smo se mnogo obradovali i do neba smo zahvalni nepoznatoj dobročiniteljki iz Švajcarske, kao i anonimnom čoveku iz Njujorka koji nam je poslao 100 dolara, oni su nas spasli sigurne propasti, priča 57-godišnji Janoš, i sam bolestan i nezaposlen, a osim supruge Zvezdane, obolele od multiple skleroze i 93-godišnje majke Eržebet, u porodici su još, od četvoro, troje teško mentalno zaostale dece.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

– Verujte jako nam je teško od kako nam je država ukinula socijalnu pomoć, jedva preživljavamo i skupimo tek za koricu hleba. Od trojice sinova, dvojica su zaostala u razvoju i potpuno su nesposobni za bilo kakav rad, a i ovaj jedan, Kristijan, nema posla, mada je završio srednju školu. Najveća nevolja je što sam i ja srčani bolesnik – kaže Janoš, napominjući da će dobijeni novac utrošiti na vraćanje starih dugova i kupovinu osnovnijih životnih namirnica.

O tome kako će zakrpiti krov da im kiša ne upada u kuću, i kako će da kupe ogrev za zimu, glava ove sedmočlane porodice ne sme ni da razmišlja. Ipak Papovi se ne daju i ne predaju, jer kako vele, gestovi plemenitih ljudi iz dijaspore njima daju novu snagu i volju da se izbore sa brojnim poteškoćama.

 

Čorba od iznutrica

– Došli smo do toga, da u kući nemamo ni pola kilograma šećera i brašna, o mleku i mesu da i ne govorim. Napravim čorbu od pilećih leđa i iznutrica i to nam je svima obrok za tri dana – dodaje supruga Zvezdana, koja početkom novembra ide na pregled u Novi Sad, ali ne zna kako će, obzirom na to da porodica nema novca ni za autobus.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here