EPA/WALLACE WOON
Flavija Peneta

Bivša italijanska teniserka Flavija Peneta iznela je svoje viđenje situacije oko Novaka Đokovića.

Peneta je stala uz prvog tenisera sveta posle deportacije iz Australije, rečima da će uvek biti uz svog prijatelja, ali je dodala da ona ne bi ostala u Melburnu da se bori sa lokalnim vlastima za nastup na prvom Gren slem turniru sezone.

– Teško mi je da razumem… Đoković je uvek bio drugačiji u svojim izborima, od hrane do prijateljstva, uvek je donosio veoma lične odluke. Za to je imao podršku od supruge Jelene, uvek uz njega. O proterivanju iz Australije teško mi je da se izrazim. Mogu samo da kažem da mi je veoma žao jer ne sumnjam da je Đoković dobar čovek, svakako ne predstavlja opasnost za javnost – rekla je Peneta za italijanski list Korijere dela Sera.

Ona je rekla da je bolje da Đoković nije ni krenuo u Australiju.

– Naravno da bi bilo bolje da ostane kod kuće i ne izaziva Australiju, zemlju koja apsolutno ne deli ovaj stav i koja je izašla iz veoma dugog zaključavanja, nametnula kaznene restriktivne mere građanima. Đoković ima veliku želju da napravi rekord, šampioni su takvi, imaju vatru koja gori u sebi, kao Serena Vilijams koja je napunila 40 godina, a ne odustaje. Veliki šampioni nemaju ograničenja ili ih ne mogu prepoznati, u tome je njihova snaga. Pobeda je za njih droga, neodoljiva privlačnost. Da li ste videli šta se desilo čim je dobio vizu? Nole je izašao iz hotela za izbeglice i otišao na trening. Ovako se ponašaju samo oni koji imaju neverovatan fokus na cilju – rekla je Peneta.

Ona ističe da bi svako trebalo da ima pravo na izbor.

– Imam nevakcinisane prijatelje koji se ne zovu Novak Đoković. Ja sam za slobodu izbora. Odluke koje donosim svoju decu i sebe su lične, ima majki koje su se vakcinisale u trudnoći, a ja sam čekala da se porodim, tako da moj izbor nije pao i na moju ćerku. Mislim da jeste, ali ne utičem ni na koga. Da mi je sad Nole ovde rekla bih mu “Druže, ti si budala, mogao si mirno da ostaneš kod kuće sa ženom i decom”.

Italijanka je navela da je deportacija preoštra kazna.

– Tretirali su ga kao kriminalca. Naravno, nije trebalo da se dovede u poziciju da bude izbačen od australijske vlade. Znaš li šta bih ja uradila? Napuštajući aerodrom sa vizom u džepu, otišla bih da se dobro oznojim na centralnom terenu Australijan opena, fotografisala bih se sa osobljem i sazvača konferenciju za štampu u najvećoj prostoriji. Rekla bih “Dragi Australijanci, ja sam došla da igram tenis, nisam tu da nekome naudim. Jako mi je žao, viidmo se sledeće godine” – rekla je Peneta i dodala:

– Nevakcinisanima će biti pakao.

2 COMMENTS

  1. Neka neko prenese ovoj glu***i da je dobio vizu i poziv za turnir pa su mu je ukinuli kada je stigao u tu pustaru. Smučili su mi se ovi dušebrižnici koji glume neka prijateljstva i naglašavaju da daju podršku Noletu a ustavri rade nešto drugo, likuju kao i svi oni koji mu zavide.
    Ne znam zašto je potrebno da se neko svrstava na ovu ili onu stranu. Zar činjenice ne govore same za sebe?
    Skandal, prostakluk, ali za te kolonizatore i potomke onih koji su mnoge krajeve uništili genocidom i okupacijom ništa me ne čudi. To je njihov turnir kao i svi ostali GS turniri, smeta im što ih osvaja neko drugi ko nije njihov. Nije ovo sada Noletu prvi put da nailazi na maltretiranje, to mu se dešava tokom cele karijere, mediji, montirani navijači, termini za igranje na turnirima, žreb itd… Nole ti si pobednik, već si ušao u istoriju , pamtiće se to ma kakvu “oni” istoriju pisali… ali možda im se uskoro i bliži kraj!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here