Direktor ATP turnira u Akapulku Hose Antonio Surutusa govorio je o turniru koji će se održati predstojeće zime, a spomenuo je da je igranje najboljeg igrača sveta na tom takmičenju i dalje opcija.

 

Novak Đoković nije igrao na tom turniru u prethodne dve sezone, a kad je početkom tekuće godine nastupio na Indijan Velsu, priznao je da je pauza od Australijan opena možda bila i preduga.

– Novak nam i dalje nije saopštio da neće igrati na turniru. Kako godine prolaze, sve je teže pobediti Nadala na šljaci. Mislim da on i dalje može da osvaja sve slemove, ne samo Otvoreno prvenstvo Francuske. Sećam se kada je igrao prvi Rolan Garos, tada je rekao da je Vimbldon njegov san. Moram da priznam da sam bio među onima koji su se smejali. Federer je tada imao 12 ili 13 grend slem titula. Mislili smo da će zauvek biti najbolji igrač sveta – rekao je Surutusa direktor tunira, koji je potom govorio i o Rafaelu Nadalu.

ATP turnir u meksičkom gradu pripada seriji 500, a održava se u poznatom centralnoameričkom letovalištu krajem februara.

Aktuelni šampion je Akapulka Australijanac Nik Kirjos, a nagradni fond je nešto niži od dva miliona dolara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here