Najbolji teniser sveta Novak Đoković, obratio se javnosti putem otvorenog pisma povodom brojnih kritika u australijskim medijima i javnosti, kao i na društvenim mrežama.

Novak je reagovao na pisanja australijskih medija, reakciju australijskih vlasti, ali i kritikama koje je doživeo na društvenim mrežama, povodom pisma koje je poslao Kregu Tiliju, direktoru Australijan opena.

Otvoreno pismo Novaka Đokovića prenosimo u celosti

U svetlu skorašnjih natpisa u medijima i na društvenim mrežama u vezi sa mojim pismom Kregu Tajliju (direktoru Australijan opena), želeo bih da razjasnim nekoliko stvari. Moje dobre namere prema kolegama u Melburnu pogrešno su predstavljene kao sebične, teške i nezahvalne. To ne može biti dalje od istine.

Ne tumači se svaki postupak kao ono što zapravo jeste i nekada kada vidim kako se stvari posle odvijaju, zapitam sebe treba li da ostanem po strani i da uživam u svemu što imam umesto da obraćam pažnju na muke drugih ljudi. Ipak, uvek odaberem da nešto uradim i da budem od koristi uprkos posledicama koje predstavljaju izazov i uprkos nesporazumima.

Istinski mi je stalo do mojih kolega igrača i takođe razumem kako svet funkcioniše – ko dobija veće i bolje i zašto je to tako. Zaradio sam svoje privilegije na teži način i upravo iz tog razloga mi je teško da sam gledam kada znam koliko je meni značila svaka pomoć, gest i lepa reč kada sam ja bio mali i nebitan u svetu. Zato korisim svoju privilegovanu poziciju da koliko god mogu budem od koristi kada je to potrebno.

Oduvek sam imao veoma dobar odnos sa Kregom, poštujem sav trud koji je uložio u to da Australijan open bude mesto kojem se radujem svake godine. U našem dopisivanju preko imejla iskoristio sam priliku da razgovaramo o potencijalnim poboljšanjima uslova za igrače koji su u potpunom karantinu.

Tu je bilo nekoliko ideja i predloga drugih igrača iz našeg grupnog ‘četa’, nije bio cilj da se ikome naškodi, namera je bila samo da pomognemo. Bio sam svestan da su šanse male da se bilo koji naš predlog prihvati, baš kao što je odbijen moj zahtev da budem u karantinu sa svojim timom u Melburnu umesto u Adelajdu, zbog striktnih propisa Vlade. Pošto nisam mogao da budem s drugima u Melburnu, stavio sam se na raspolaganje da pomognem ako je potrebno.

 

1 KOMENTAR

 1. Drzi se Nole, veliki si u svakoj nevolji, Nemogu te jer si Srbin za njih mali Rus. Pokazi srpski inat pokori Melburn. nek se sve pusi

 2. Pomaže Bog Đole.
  Izvinite za ovu srdačnost,bliskost.
  Odavno pratim tenis zbog Vas i smatram,bez i trunke jeftinog šovinizma,da ceo svet treba da bude ponosan što postoji jedan takav kopletan čovek apsolutno vrhunski, najveći teniser sveta,aktivni humanista sa svojom Suprugom, iz jedne male zemlje.Mnoge probleme ,verovatno imate,baš iz ništavne ljubomore.
  Za našu zemlju su verovatno milioni ljudi u svetu saznali zahvaljujući Velikom Nikoli Tesli i vama.
  Ponosim se Vama i Vašim velikim delima.
  Pokušavam sa svojim, skromnim mogućnostima,iz sveta,ne kao sportista već kao čovek pomažem ljudima.
  Neka Vas Bog čuva na Vašem trnovitom putu,nerazumevanja.
  Iskren pozdrav i divljenje:Miladin.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime