Foto: MN Press
Novak Đoković

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, pobedio je Južnokorejca Sunvu Kvona rezultatom 6:1, 6:3 na startu Srbija opena. 

Meč je trajao 70 minuta, a počeo je sa dva sata zakašnjenja zbog pljuska koji je pogodio Beograd.

Đoković je otvorio duel nesigurnim servis gemom, ali zatim pravi brejk i odličnim servis gemom ga potvrđuje za 3:0.

Kvon je od 0:30 uspeo da se vrati i dođe do gem lopte u četvrtom gemu, koju nije iskoristio. Kada se protiv najboljeg tenisera sveta ne koriste takve šanse, uvek stiže kazna. Posle duple servis greške, Đoković je imao brejk loptu, koju je pretvorio u novi brejk za 4:0.

Na 5:0 Kvon uspeva da se upiše i osvoji jedan gem, ali to je bilo to od njega u prvom setu, koji Novak dobija 6:1 za 29 minuta.

U drugom setu Đoković do brejka stiže u trećem gemu, pa u četvrtom potvrđuje brejk i dolazi do prednosti od 3:1. Novak je nastavio da dominira na terenu i napravio novi brejk, pa je ubrzo poveo 5:1.

Kvon osvaja drugi gem u drugom setu, a onda teniser iz Južne Koreje pravi brejk. Ipak, najbolji teniser sveta nije dozvolio da se meč “zakuva” i pravi novi brejk, kojim rešava meč.

Đoković je posle deset godina odigrao prvi takmičarski meč u rodnom gradu, odnosno posle 2011. kada je i osvojio titulu pobedivši u finalu Španca Felisijana Lopesa.

Đoković je u prvom kolu bio slobodan, dok je Kvon eliminisao šampiona čelendžera u Beogradu – Karbaljesa Baenu. Novak će u četvrtfinalu igrati protiv Miomira Kecmanovića koji je pobedio Artura Rinderkneka.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime