Tanjug/AP
Novak Đoković

Novak Đoković je uspeo da dobije spor protiv države Australije na Sudu u slučaju ukidanja vize. Još uvek se međutim sa sigurnošću ne zna da li će on u Melburnu i ostati i da li će moći da igra na Australijen openu koji počinje za sedam dana. Jedna od prvih koja je dala svoje viđenje situacije ali sa aspekta sporta i prognozirala kako bi Novak mogao da igra na ovom grend slemu je Marion Bartoli.

Nekadašnja šampionka Vimbldona je pričala za BBC o tome kako bi mogao Đoković da se snađe na terenu pod pretpostavkom naravno da mu bude omogućeno da igra na Australijan openu. Novak je nekoliko dana bio bez bilo kakvog treninga i fizički verovatno neće imati problem da bude u formi. Ipak psihički će možda imati poteškoća, pretpostavlja Marion Bartoli.

– Mislim da može da prođe prvu nedelju turnira a i da izgradi momentum za drugu sedmicu. Više se radi o tome kako će mentalno i psihološki ovo na njega uticati. On je zaista najbolji kada je pod pritiskom i u teškim situacijama, ali više je do toga kako će publika reagovati. Ako ceo standion bude protiv njega i ako mu budu zviždali… Teško je reći koliko će to na njega uticati – rekla je Marion Bartoli.

Đoković je posle dobijene pravne bitke i dalje u Melburnu i pretpostavlja se da nije više u kancelariji svog advokata odakle je pratio suđenje. I dalje se ne zna da li će ga Australija deportovati, na šta ima i dalje prava, a očekuje se da u toku popodneva po srednjeevropskom vremenu govori na konferneciji za medije sa svojom porodicom.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here