EPA-EFE/FABIO FRUSTACI
Novak Đoković

Svetski broj jedan Novak Đoković ušao je u istoriju kao još jedan teniser koji je upisao 1.000 pobeda u profesionalnoj karijeri, a njegova hiljadarka ima najveću težinu. Naime, Srbinov procenat pobeda igrača iz Top 10 utkan u tu impoznatnu brojku je najveći u istoriji – čak 23 odsto.

Preko Norvežanina Kaspera Ruda u polufinalu Masters u Rimu koji je kasnije Novak i osvojio razbivši u finalu Grka Cicipasa, Srbin je postao deo elitnog društva u kojem se nalaze Rodžer Feder, Rafael Nadal, Džimi Konors, Ivan Lendl.

Sve sam krem, a na njegovom vrhu se ,iako je poslednji stigao, našao Novak Đoković.
Možda Konors ima najviše pobeda ikada – 1.274, možda je Federer koji je drugi na večnoj listi sa najviše trijumfa najelegantniji teniser, ali Srbin je najbolji.

Kako? Tako što je u tih pomenutih hiljadu trijumfa u profesionalnoj karijeri čak 23 odsto pobeda bilo sa igračima iz Top 10, dok je Federer na 18,3 odsto, Rafael Nadal 17,2 %, slede Lendl 16,1 i poslednji je Konors 11,9 odsto.

Jasno je da će Novak nastavljati da popravlja pomenutu brojku, trenutno ima 1.001 pobedu, a uskoro stižu novi izazovi, samim tim i nove pobede.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here