Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u veliko finale Rolan Garosa sa Rafaelom Nadalom, pošto je u polufinalnom duelu posle velike borbe savladao Stefanosa Cicipasa sa 3:2 (6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1)

– Čestitam Cicipasu na velikoj borbi. Stefanos je dobar igrač, ali je posle 4 sata igre bio umoran, posebno u petom setu. Treba mu odati priznanje na svemu što je uradio u ovom meču – istakao je Novak.

On je potom objasnio šta se dešavalo tokom 3. seta.

– Bez obzira što sam izgubio taj treći set, srećan sam što sam dobio meč. Trudio sam se da ostanem miran do kraja i u tome sam uspeo – rekao je Novak i dodao da je Nadal favorit u finalu.

– Evidentno je da je to on. Ovo je njegova kuća. Nadam se da ću uspeti da se oporavim i igram svoj tenis. Imam zaista veliku motivaciju pred taj duel. 

Potom, Đoković je u izjavi za RTS istakao da je mogao i tranije da završi meč.

-Mogao je mnogo ranije da se završi meč. Znam i ja to, znajku svi. Imao sam potpunu kontrolu, vodio 2:0, imao sudbinu meča, ali malo je izašla ta bekend paralela. Takođe, mislim da je ovo značajno za mene psihološki. U 4. setu sam imao priliku da ga brejknem, nisam uspeo, ali ono što se računa je da sam uspeo da završim na pravi način. On je bio iscrpljen na kraju, ja sam dodao gas. 

Mnogi navijači su brinuli kako se Novak oseća, jer je imao problema sa povredom.

-Što se povrede tiče, ona je prošlost. Biću spreman!

Pred samo finale sa Nadalom, Novak je objasnio dadobro poznaje igru svog protivnika.

I ima i nema. Sa jedne strane, toliko puta sam igrao protiv njega da poznajem njegovu igru jako dobro. Skoro 60 puta smo igrali jedan protiv drugog. Igrali smo i ovde, on je dobijao većinu ovih mečeva koje smo igrali ovde. Ja sam dobio to četvrtfinale 2015. godine. Analiziraću taj meč. Mislim da je ovde izigubio samo dva meča, a dobio 100. Sve je otvoreno, to je finale. U ovim uslovima imam i više šansi. Imam dan ipo da se spremim mentalno i fizički za finale.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here