Novak Đoković se plasirao u osminu finala Mastersa u Šangaju pobedom nad Kanađaninom Denisom Šapovalovim 2:0 (6:3, 6:3) posle 70 minuta igre.

To je treća pobeda za Đokovića u isto toliko okršaja sa mladim Kanađaninom, posle Australijan opena i Rima takođe ove godine.

Pobeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje, Novak je u prvom setu izgubio samo jedan poen u gemovima na svoj servis, a ključni brejk napravio je u osmom gemu.

Jedini mali pad imao je Đoković početkom drugog seta, tada je spasao brejk loptu kada je Šapovalov napravio grešku u dugoj razmeni. Bodrio je sebe Šapovalov, ali nije uspeo da stvori novu šansu, da bi mu na 2:2 pala koncentracija i tada je odigrao loš gem dozvolivši brejk prvom teniseru sveta.

Novak je od tada ponovo u potpunosti preuzeo kontrolu, lako dobio dva gema na svoj servis i uz dva atraktivna udarca u poslednjem gemu napravio je brejk za kraj.

Đoković će u trećoj rundi igrati sa Džonom Iznerom, koji je bio bolji od Luke Puja u dva seta. Do sada su igrali 11 puta, srpski teniser vodi 9-2, a od početka 2016. godine igrali su samo jednom, Novak je bio bolji u grupi na završnom Mastersu prošle godine u Londonu (6:4, 6:3).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here