EPA/NIC BOTHMA

Novak Đoković je postavljen za prvog nosioca Vimbldona, gde će braniti titulu koju je osvojio u legendarnom finalu protiv Federera 2019. godine, pošto se prošle godine turnir nije održao zbog koronavirusa.

Pošto Nadal ne učestvuje ove godine, mesto drugog zauzeo je Danil Medvedev, sa kojim Novak ne može da se sastane do finala.

Cicipas je treći, a Dominik Tim četvrti nosilac, pa sa njima Novak ne može da se sastane do polufinala, a potencijalna mina je već u četvrtfinalu, gde može da se sastane sa Rodžerom Federerom, ako ih žreb postavi u isti deo “kostura”. Federer je postavljen za 7. nosioca, ispred njega su Zverev (5), Rubljov (6), a u top 8 je i Mateo Beretini.

Drugi srpski teniseri nisu uspeli da se nađu među 32 nosioca, a tu nema i nekoliko izuzetno opasnih igrača na travnatoj podlozi, kao što je Nik Kirjos, koji je pao na 61. mesto ATP liste jer nije igrao turnire od Australijan opena.

Sasvim sigurno će mnogi želeti da ga izbegnu u žrebu u prvom kolu, a on je takođe i potencijalni rival Novaka Đokovića. Nema sumnje da bi taj eventualni meč izazvao veliku pažnju teniske javnosti zbog učestalih prozivki koje je Kirjos imao na Novakov račun poslednjih godina, iako je utisak da je posle Rolan Garosa “spustio loptu”, kada je objavio njihovu zajedničku fotografiju.

Kada je u pitanju ženski turnir, prvi nosilac je Ešli Barti, a drugi Simona Halep, dok je Serena Vilijams sedmi nosilac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here