Novak: Mudro i strpljivo na Davidenka

0

"Zanimljivo je da sada imam iste protivnike kao prošle godine na Masters kupu. Tada sam na ovom terenu u polufinalu pobedio Simona, a u finalu Davidenka, a sada su mi oni protivnici jedno kolo ranije", rekao je Đoković.

Govoreći o duelu protiv Simona, Đoković je istakao da je bilo teško igrati u duelu sa toliko preokreta i brejkova, ali da je zadovoljan načinom na koji je uspeo da prevaziđe krizu. U jednom trenutku naš tenser je bio toliko besan zbog svojih grešaka, da je polomio reket.
 

"U većini slučajeva kada sam lomio rekete, stvari su kretale bolje za mene. Pozitvno je to što sam posle mnogo uspona i padova uspeo da pronađem najbolja rešenja u najvažnijim poenima. Bio je to meč nabijen emocijama i sa neverovatnom obostranom tenzijom", rekao je Đoković.
 

Prošle godine na Masters kupu Đoković je pobedio Davidenka dva puta. Najpre u grupi, a potom i u finalu. Sada se nada da bi sutra u polufinalu mogao da ponovi te igre.
 

"Nadam se da ću ponoviti uspeh sa prošlogodišnjeg turnira, mada znam da to neće biti nimalo lako. Nikolaj ima toliko sezona i vrhunskih mečeva iza sebe i uvek je smiren. Igra krajnje agresivno i lopticu udara veoma rano. To znači da ću morati da napravim odličnu taktiku i da budem spreman za njegovu agresivnost. Za pobedu će mi biti potrebno veliko strpljenje i još veća mudrost", rekao je Đoković.
 

Davidenko je takođe govorio o dva prošlogodišnja duela protiv Đokovića u Šangaju.
 

"Tada jednostavno nisam imao šansu da bilo šta uradim. U prvom meču sam drugi set dobio 6:0, ali ipak nisam uspeo da izbegnem poraz, a u drugom sam bio potpuno nadigran. Novak je igrao fenomenalno sa osnovne linije i koliko god sam se trudio, nisam mogao da mu pariram. Sutra ću pokušati bolje da kontrolišem poene i ako uspem, možda ću imati šansu da pobedim", rekao je Davidenko.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here