Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Jedan Amerikanac je precrtan, sledeći je za Novaka Đokovića na redu već u trećem kolu Australijan Opena.

Tejlor Fric je dobio maratonski američki derbi protiv Rejlija Opelke, 4:6, 7:6 (6), 6:7 (4), 7:6 (5), 6:2 i sada će na megdan najboljem na svetu.

Njih dvojica su se sastajali do sada dva puta 2019. godine, i to na šljaci. U Monte Karlu je bilo 6:3, 6:0, a u Madridu 6:4, 6:2 za Novaka.

– Igrao sam dva puta protiv Tejlora Frica, ali bilo je to na šljaci. Očigledno je da je bolji igrač na tvrdoj i brzoj podlozi. Odrastao je tamo u SAD na tim tvrdim terenima, On to obožava, veliki je server. Pomalo je i nepredvidiv, igra na momente. Ima jake forhende i bekhende, odigrava ih vrlo ravno. Moraću da budem jako koncentrisan i da čekam svoje prilike – kaže Novak.

Uslovi su ove godine u Melburnu malo drugačiji. Podloga je definitivno jako brza.

– Ako dobro serviram, to mi pomaže. Definitivno više odgovara velikim serverima. Nisam siguran šta je razlog što je sve brža i brža iz godine u godinu. Ovo je definitivno najbrža ovde na kojoj sam igrao. Nije to samo moje mišljenje, pričao sam sa mnogo igrača. Jednostavnom moraš da serviraš dobro. Možeš tako da osvojiš mnogo lakih poena. Istovremeno, kad igraš sa velikim serverima, veliki je pritisak na tebi, posebno ako on lako prolazi kroz svoje servis gemove – zaključio je Đoković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here