Najbolji teniser sveta Novak Đoković, dan nakon poraza u finalu Rolan Garosa od Rafaela Nadala, stigao je u Bosnu i Hercegovinu, a prvo je uživao na Baščaršiji, gde je oduševio Sarajlije. 

Dočekao ga je prijatelj i domaćin Bosanskih piramida dr Semir Osmanagić, a za lokalne medije, Novak je objasnio pozadinu novog dolaska.

– Znate šta, ovde imate, to jest mi na Balkanu, imamo jedno veliko blago. Semir to već 15 godina unazad objašnjava jako lepo, kroz naučnu metodologiju. Sve je jasno objašnjeno, ko god ima neke nedoumice, sumnje da je ovde nešto što nije predstavljeno na pravi način, može da dođe i da se uveri. Ja ne bih previše stručno da pričam o tome, to je Semirov zadatak jer je on stručan i otkrio je nešto što je jako bitno ne samo za nas na Balkanu, već za čitav svet – rekao je Novak, koji je čak pozvao kolege u Visoko.

– Što se tiče moje oblasti, sporta, pozvao bih sve sportiste da dođu i provedu neko vreme u tunelima koji su jako delotvorni na uvećanje kiseonika u plućima, direktno utiče na regeneraciju i oporavak, što je svima nama sportistima jako bitno. Naročito u elitnim sportovima gde sezona traje jako dugo, izloženi ste velikim naporima. Stalno morate da menjate vremenske zone, to je specifično. Sve što može na prirodan način da pomogne da se oporavite, to služi i kao prevencija od ne daj Bože neke povrede. Piramide i tuneli su prava stvar.

Novak će ovde provesti nekoliko dana.

– Posle toga idem u Srbiju i vraćam se obavezama, još nije gotova sezona, ali dolaziću, smatram ovo drugim domom.

Novak je bio odlučan da iskustvo obilaska piramida ponovi, a već je oduševio građane Sarajeva u Baščaršiji.

Priznao je i koliko mu je odmor bio potreban posle svega što je doživeo na terenu u poslednjih mesec dana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here