Najbolji teniser sveta Novak Đoković otvorio je novu tenisku sezonu, i to u Adelejdu, na revijalnom meču od kojeg je prvobitno odustao. 

Naime, samo 15 minuta pred odigravanje prvog meča Novaka Đokovića ove sezone stigla vest da se on povukao sa turnira i pozvao je zamenu, kako mnogobrojna publika, koju odavno nismo videli u tolikom broju zbog pandemije koronavirusa, ne bi patila. Tako je umesto njega prvi set protiv Janika Sinera odigrao Filip Krajinović.

U međuvremenu, Đoković se predomislio, pa se ipak odlučio da zamoli organizatore da mu dopuste da odigra drugi set na meču protiv italijanskog tenisera. Razlog zbog kojeg se srpski broj jedan isprva „nećkao“ bili su žuljevi, zbog kojih nije mogao pravilno da drži reket. Nakon kratkih konsultacija sa fizioterapeutom, problem je ipak rešen.

Uprkos svemu tome, Novak je stisnuo zube i izašao pred publiku. I pored svih problema sa kojima se suočio, uspeo je da savlada Janika Sinera u tom drugom setu rezultatom 6:3, a iste brojke pisale su na tabli i nakon prvog dela igre koji je pripao u korist Filipa Krajinovića, pa su sveukupno srpski igrači slavili u dva seta – 2:0 (6:3, 6:3).

Statistički gledano, ono što zaista fascinira, iako je u pitanju samo revijalni meč jeste da je Đoković imao stoprocentnu realizaciju na svoj prvi servis (13/13), koji ga, ruku na srce, nije preterano dobro služio, jer je ubacio gotovo svaki drugi (59%). Za svega 30 minuta igre, Đoković je napravio dva brejka na servis Janika Sinera i tako potpuno zasluženo slavio.

Zbog čitave situacije, Đoković se posle meča izvinjavao publici, ali mu je bilo drago što se konačno vratio na teren.

– Izvinjavam se što nisam od početka bio na terenu, morao sam na tretman kod mog fizioterapetua. Nije mi bilo lako da igram, ali to je deo onoga što radim. Profesionalac sam, naučio sam da se nosim sa bolom. Pitanje je samo da li je taj bol podnošljiv ili nije, a kako je Australijan Open iza ćoška, nisam želeo previše da rizikujem, ali emocije su me ponele i morao sam da izađem i zaigram – rekao je srpski teniser posle meča.

Srpskog tenisera uskoro očekuje učešće na Australijan openu počevši od 8. februara, dok će nedelju dana ranije nastupiti na ATP kupu zajedno sa ostalim teniserima iz naše zemlje, a gde Srbija brani osvojenu titulu iz prethodne sezone.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here