EPA-EFE/JOEL CARRETT
Novak Đoković

Nikada Novak Đoković nije lakše ušao u četvrtfinale jednog grend slem turnira. Velikim serijama u sva tri gema slomio je otpor Australijanca De Minora 6:2, 6:1, 6:2 i izborio mesto među osam najboljih gde ga čeka duel sa Andrejom Rubljovom, petim nosiocem.

Prvi set je bio interesantan samo do rezultata 2:2. Đoković je pojačao ritam i za nešto više od 15 minuta osvojio četiri gema i stigao do 6:2.

U istom ritmu je nastavio i u drugom setu. Lako osvaja svoj gem na svoj servis, a onda novim brejkom dolazi do 2:0. Nije se tu zaustavio, nastavio je da blista i za tili čas došao do 5:0. De Minor se samo upisao u drugom setu, pre nego što je Đoković stigao do ogromnih 2:0 u setovima.

Ništa se nije promenilo ni u trećem setu. Đokovićeva serija nije prestajala. Sa dva brejka poveo je 3:0, a onda lako priveo posao kraju za prolaz u četvrtfinale. Spasio je De Minor jednu meč loptu na 5:1 na svoj servis, ali je Đoković sve završio servis gemom na svoj servis.

Đoković je crtao po terenu, bekhend je posebno bio impresivan, a ono što je njegovim navijačima najvažnije nije bilo traga od povrede zadnje lože koja ga je mučila nekoliko prethodnih dana.

Duel sa Rubljovom na programu je u sredu najverovatnije ponovo u terminu od 9 časova po srpskom vremenu.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here